© Alex Muylaert

73-jarige man overleden na felle brand in fruitwinkel

Gisterenavond is een 73-jarige man overleden na een felle brand in een woning van Lianas Fruitmarkt in de Weggevoerdenstraat in Ninove.

De brand werd omstreeks 18.30 opgemerkt. Toen de brandweer van Ninove, met versterking uit Aalst, Denderleeuw en Lede, ter plaatse kwam stond het gebouw al in lichterlaaie. Zowel de fruitwinkel, als het achterliggend appartement waar de man zich bevond. Hij was niet goed te been en maakte zo geen schijn van kans tegen de vlammen. De aanwezige brandweerploegen leverden een hevige strijd, maar het vuur was zeer moeilijk te bestrijden. Het gebouw werd vernietigd, maar de brandweer kon de schade aan de aanpalende woningen wel beperken. De oorzaak van de brand werd nog niet officieel gecommuniceerd, maar naar verluidt gaat het om een accidentele brand. Omdat de brand zich vlakbij het station van Ninove bevond, werd het treinverkeer een uur stilgelegd.