Krakelingen in Geraardsbergen afgelast. De veiligheid primeert.


Jan Vlaeminckx


Geraardsbergen. Krakelingen zal zondag 23 februari 2020 niet plaatsvinden. De verwachte hevige regen in de voormiddag, gevolgd door windstoten 80-100 km/uur in de namiddag, maken het onmogelijk om de veiligheid van de deelnemers, met – niet onbelangrijk — alle deelnemende kinderen, personeel en toeschouwers te garanderen.

De veiligheidscel heeft daarop de moeilijke beslissing genomen om de stoet van Krakelingen, de Krakelingenworp en Tonnekesbrand uit te stellen tot volgend jaar. Eerder deze week was Walmke Brand (het vuur dat Tonnekesbrand beantwoordt vanuit de deelgemeenten) al afgelast.

Burgemeester Guido De Padt en cultuurschepen Ann Panis verklaren “met pijn in het hart moeten we vaststellen dat de weersomstandigheden ertoe leiden dat we de veiligheid zondag niet kunnen garanderen. De veiligheidscel heeft eerder deze week al samengezeten en we hebben gewacht tot beter nieuws van het weerfront, maar dat is er niet gekomen. Daarom dan ook dat we deze spijtige beslissing nu genomen hebben om alle verwachte toeschouwers van binnen en buiten Geraardsbergen op de hoogte te stellen van dit feit. De veiligheid primeert in deze materie”.