MFL-Herzele klokt voorlopig af op 14.609,50 euro!

MFL-Herzele, de goededoelenactie die de laatste weken Herzele in de ban hield, kende dit weekend haar hoogtepunt met een 36 uur durende radiomarathon op Radio Star.

Minder Mobielen Centrale Lierde

Minder Mobielen Centrale Lierde zette vrijwilligers in de bloemetjes.

Antoine Van De Maele, schepen en Voorzitter Bijzonder Comit é voor de Sociale Dienst, bedankte de MMC chauffeurs.

Antoine Van De Maele bedankt de Minde Mobielen CentraleNaar jaarlijkse gewoonte zette de Minder Mobielen Centrale Lierde zijn vrijwilligers in de kijker en trakteerde hen als bedanking op koffie, gebak en een leuk geschenkje.

De Minder Mobielen Centrale (MMC) biedt dankzij vrijwillige chauffeurs via het OCMW Lierde vervoer aan. Dit is hoofdzakelijk sociaal vervoer wat wil zeggen dat het vooral gaat om boodschappen doen, om aan sociale activiteiten in de buurt deel te nemen, om op familie of vriendenbezoek te gaan, om dokter en/of ziekenhuisbezoek, …

Voor wie?

 De MMC is bedoeld voor inwoners van Lierde met verplaatsingsproblemen ten gevolge van leeftijd, ziekte of handicap. Problemen waardoor ze geen openbaar vervoer kunnen nemen. Mensen die over een beperkt inkomen beschikken (tweemaal het bedrag leefloon) en diegene die in aanmerking komen voor het Omnio-tarief kunnen ook van deze dienst gebruik maken.

Wat kost het?

Voor inwoners van Lierde bedraagt het jaarlijks lidgeld 7 euro.  Wie inschrijft na 30 juni betaald 3,50 euro.
Voor dit bedrag zijn ze ook verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en genieten zij een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid.
Een vervoeropdracht wordt ten laatste twee werkdagen op voorhand aangevraagd en bedraagt 0,35 euro per kilometer. Deze kleine vergoeding dient rechtstreeks aan de chauffeur afgerekend te worden.

 Enkele cijfers.

Er zijn momenteel 4 chauffeurs.

Het voorbije jaar deden deze 117 ritten en legden ze samen 2535 km af.

Bij de Minder Mobielen Centrale Lierde zijn momenteel 36 mensen aangesloten.

De chauffeurs.

Françoise Herremans, Azer De Vliegher, Geert Naessens en Michel Dupont.

Chauffeurs gezocht.

Daar er steeds meer en meer beroep gedaan wordt op de MMC hebben de vier vrijwilliger hun handen meer dan vol. Een uitbreiding van de groep dringt zich dus op.

Wie zich interesse heeft om deze vrijwilligersploeg te versterken kan contact opnemen met Joke De Sutter, sociaal assistente en coördinator MMC, op het telefoonnummer 055/43 10 18 of via mail
ocmw.lierde@ocmwlierde.be

Vrijwilligers Minder Mobielen Centrale Azer en Geert
Geert Naessens en Azer De Vliegher.
.

 

 

 

 

 

X