_wals05_ Muurschilderingen uitgewerkt in de pastorie in Ressegem

_wals05_ van 22.02.2020 tot 15.03.2020.
_wals_ vzw. brengt hedendaagse kunst naar de Pastorie in Ressegem / Herzele.  In een vijfde expo toont _wals_ werk van St éphanie Leblon, Kristel Van Ballaer en Ane Vester. Twee van deze kunstenaars hebben elk een muurschildering uitgewerkt in de pastorie.

Ane Vester vertrok vanuit bestaande kleuren die zij zag in de pastorie. Opmerkelijk: het minimalisme in haar werk wordt altijd gedragen door een gevoel, een gewaarwording die door kleur wordt overgebracht. Het is de normaal dat  we met kleuren en ruimtes omgaan zonder er verder bij stil te staan. Bij Ane Vester is dit meestal het uitgangspunt van haar werk.

Ook in het werk van Kristel Van Ballaer ervaar je een sterke vereenvoudig in beeld en typografie. Zij werkt voornamelijk met objecten die geplaatst worden in de ruimte of aan de muur.

Er is iets ontroerend moois aan die strenge geometrische vormen die zich verspreiden over de hele tentoonstelling.

Het contrapunt in deze tentoonstelling is het werk van St éphanie Leblon. Een betoverende wereld van kleur en dynamiek, overdonderend in compositie. Ik dacht onmiddellijk aan de roos van Paracelsus van de Argentijnse schrijver Borges. Ook hier betreed je een andere werkelijkheid, namelijk die van de taal.

In deze tentoonstelling betreed je de wereld van het beeld, hoe verscheiden die ook kan zijn.

De opening  van de tentoonstelling   _ wals05_vindt plaats op zaterdag 22 februari 2020 vanaf 14.00 uur in de Oude Pastorie van Ressegem.