Vergunning nodig voor EK voetbal op groot scherm in Merelbeke

Wil je in Merelbeke een wedstrijd van het EK voetbal 2020 uitzenden op groot scherm? En staat dat scherm op het openbaar domein of op een aansluitend, niet-afgesloten terrein? Dan moet je daarvoor een vergunning aanvragen. Die maatregel heeft de Merelbeekse gemeenteraad goedgekeurd op 18 februari.

Waarom een vergunning aanvragen?
“Samen voetbalwedstrijden bekijken op groot scherm, dat zorgt voor geweldig veel sfeer en plezier. En dat kunnen we alleen maar toejuichen. We houden daarbij wel rekening met een mogelijk risico voor de openbare orde en veiligheid”, legt burgemeester Filip Thienpont uit. “Wil je dus een wedstrijd van de Rode Duivels uitzenden op groot scherm? Dan moet je daarvoor eerst een vergunning aanvragen.”
Een vergunning aanvragen doe je door voor 30 april een evenementenformulier in te dienen. Heb je toelating gekregen? Dan moet je de vergunning tijdens het evenement op een zichtbare plaats ophangen.

Waarmee moet je rekening houden als organisator?
Als organisator mag je vanaf twee uur voor de wedstrijd tot twee uur na de wedstrijd alleen drank serveren in herbruikbare bekers. Glazen of eenmalige drankverpakkingen zoals wegwerpbekers, blikjes of wegwerpflesjes uit kunststof zijn niet toegelaten. Voedingswaren die ter plaatse bereid zijn mag je bovendien niet aanbieden in kunststofverpakkingen (zoals warmhoudrecipi ënten). Organisatoren kunnen bij de dienst Afvalbeheer gratis recycleerbare bekers aanvragen. Daarnaast sta je er als organisator voor in dat het terrein proper blijft en dat er na afloop geen afval achterblijft.

De volledige bijzondere politieverordening kun je nalezen op www.merelbeke.be. Het evenementenformulier vind je op www.merelbeke.be/evenement/evenementenformulier, of vraag een exemplaar aan de balie van het gemeentehuis in Merelbeke.

Meer info Evy Nachtergaele
dienst Preventie en noodplanning
pv@merelbeke.be