Steun de bioboeren bij Oxfam door gratis koffie te drinken.


Geraardsbergen. OXFAM-wereldwinkels bestaat bijna 50 jaar. Sinds al die jaren prijkt het koffieassortiment op de eerste plaats, als meest verkochte fairtradekoffie van het land. Wereldwinkel Geraardsbergen geeft op zaterdag 7 maart tijdens de openingsuren (9u30-12u30, en14u-17u) aan alle klanten, die langs komen, de gelegenheid om een gratis tas koffie te proeven.

Wereldwijd drinken we met z’n allen 2 miljard kopjes koffie per dag. En tegenwoordig weet iedereen dat de boeren die je koffie produceren, nog te vaak een bestaan leiden getekend door armoede en onzekerheid. Steeds meer mensen kiezen daarom voor koffie uit eerlijke handel. Hoera! Maar het wordt moeilijk om te kiezen tussen al die fairtradekoffies en andere ethische koffie-initiatieven.

Waarom dan kiezen voor OXFAM-wereldwinkelkoffie?
We garanderen de boeren een eerlijke prijs. Naast de fairtrademinimumprijs, geeft OXFAM daarenboven ook nog eens een bio- en kwaliteitspremie. Zo komen we tegemoet aan de vraag naar een leefbaar inkomen voor de koffieboeren. We kopen rechtstreeks aan bij de koffieboeren en/of -coöperaties, waardoor de keten volledig traceerbaar is en er onderweg niets verloren gaat. We knopen langdurige relaties aan met de koffieboeren, waardoor ze verzekerd zijn van een fair inkomen. Tevens zetten we actief in op duurzame teelt (biologisch en agro-ecologie); 65% van ons koffie-assortiment is bio.