Opensleuvendag Molenkouter op vrijdag 28 februari

Volg een rondleiding op vrijdag 28 februari

Volg een rondleiding

Op vrijdag 28 februari krijg je de unieke kans om onder begeleiding van archeologen het terrein te verkennen. De rondleidingen zijn gratis, duren 1 uur en starten om 13.30 uur, 15 uur en 16.15 uur. Schrijf je in via erfgoed@merelbeke.be of 09  210 32 92 (voormiddag).

Op de site Molenkouter in Merelbeke verrijst binnenkort een nieuw sportcomplex. Aan de werken gaat een groot archeologisch onderzoek vooraf, dat al in januari van start ging.

Opgravingen in drie zones

Archeologen zullen drie zones helemaal opgraven. Tijdens de eerste fase (januari-april) is de noordoostelijke zone aan de beurt. In het verleden werden ten noorden van het terrein al sporen uit de vroege middeleeuwen aangetroffen van een nederzetting en een grafveld. Een exacte locatie van de nederzetting vond men nog niet. Er bestaat een kans dat die zich onder het projectgebied bevindt.