Het gevoel één grote Windekekouter-familie te zijn

Vijfde buurtfeest werd mooi succes

Het buurtfeest, dat voor de vijfde maal georganiseerd werd voor de bewoners van de Windekekouter in Oosterzele, werd een mooi succes. Tot groot genoegen van Marijke Galle, Rebecca Gerard, Caroline Ongena, Hans De Neve, Peter Lievens en Wim Dujardin, de bedenkers van ‘Win — T — Oost’, tekenden alweer veel bewoners (95!) van de Windekekouter present. Van een ruime respons gesproken. Velen wilden in GC De Kluize het super gezellige buurtfeest niet missen. Alles zat mee, het vriendelijk onthaal, de verzorgde receptie, het lekker eten en drinken, het dessertbuffet, prima sfeer, de Windekekouter bruiste van het leven. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Vanaf 11 u werden de ‘goedgemutste’ deelnemers ondergedompeld in een relaxte sfeer. Gelukkig gingen veel bewoners op zondag 23 februari de deur uit, om zich eens goed te ontspannen en eens alle zorgen te vergeten. Na de hartelijke ontvangst van Caroline Ongena heerste aan de tafels al snel een gezellige sfeer. Er werden krielaardappelen met prima gegaard vlees, aangepaste sausjes en groenten geserveerd. De dranken, wijnen, feestelijke dessertjes – tegen zeer democratische prijzen –   vielen fel in de smaak. Vroeger liepen de bewoners van de Windekekouter mekaar stom voorbij. En zie, nu genieten ze al voor de vijfde maal samen van het buurtfeest. Men wil met het buurtfeest de contacten stimuleren. De ‘magnificent six’ slaagde er alweer in op zijn eigen manier veel bewoners warm te maken om naar het buurtfeest af te zakken. Een concept dat bewoners samenbrengt. Absoluut een geslaagde editie. En blijkbaar kunnen de bewoners van de Windekekouter het met elkaar goed vinden. Het comit é had voor de ‘houten verjaardag’ voor iedereen een mooie attentie. Het Windekouter-comit é weet als geen ander hoe je moet genieten: met buren, lekker eten, drinken, veel gezelligheid,…Zaliger kan het leven niet zijn. Een leeg — in — je — hoofd en lekker in-je-vel- gevoel. Verheugend, er haakten een aantal nieuwe bewoners maar al te graag hun karretje aan. In het goed gezelschap viel ook de aanwezigheid op van jonge kinderen, jong mooi volk in de Windekekouter. Jong geleerd, oud gedaan. Het buurtfeest, een plan met een grote sociale waarde. Niet te verwonderen dat er zoveel ‘feelgood’ loskwam. Mooi om zien, zo met velen uit de straat aan tafel, het gevoel één grote Windekekouter-familie te zijn. Veel waardering voor Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim. Namens alle bewoners van de Windekekouter, gefeliciteerd en nu op naar de zesde editie, de ‘gipsen’ verjaardag.     Reporter 17