onder het motto: ‘Een hart voor onze mensen’ voert het Vlaams belang actie op de Eersten Toog.

'Te veel mensen leven in armoede, terwijl te veel geld naar migratie gaat. '


Geraardsbergen. Met de slogan ‘een hart voor onze mensen’ delen mandatarissen en militanten van de Vlaams Belang-afdeling in Geraardsbergen op 2 maart a.s. snoepgoed in hartjes-vorm uit in combinatie met een inhoudelijke boodschap. De partij vindt namelijk dat er te weinig geld gaat naar sociale voorzieningen en te veel naar migratie. We willen op die manier de zwakkeren een hart onder de riem steken. Het Vlaams Belang wil in de toekomst zich actiever profileren in de Oudenbergstad.

 Het Vlaams Belang berekende enkele uitgaveposten rond migratie en plaatste deze tegenover andere beleidskeuzes die beter en socialer kunnen, zo stelt men. “Het mes snijdt zo diep dat de pensioenen in dit land 40 tot 50 procent lager liggen dan in onze buurlanden waardoor drie op vier bejaarden er hun rusthuisfactuur niet mee kan betalen”, aldus gemeenteraadslid Alexandra Remory (Vlaams Belang). “Bovendien leeft dan nog eens 1 op 7 landgenoten in armoede. Dat is fundamenteel onrechtvaardig.”

Intussen is er wel geld voor immigranten die nooit 1 euro hebben bijgedragen”, aldus gemeenteraadslid Hans De Gent .   Zo spendeerde de regering op één jaar tijd bijna 375 miljoen euro aan asielopvang en -ondersteuning, 590 miljoen euro aan werkloosheidsuitkeringen voor allochtonen en 440 miljoen euro aan leeflonen voor vreemdelingen. Verder gaat bijna 30% van de Vlaamse sociale woningen naar niet-Belgen. Het prijskaartje hiervan is 240 miljoen euro. “Dit alleen tikt aan tot een totaalbedrag van 1,65 miljard. Dan hebben we zaken als inburgering, criminaliteit, overlast… zelfs nog niet meegerekend”. Volgens het Belang zou met dat geld de pensioenen, de kinderbijslagen en de uitkering voor invaliden merkelijk kunnen stijgen.

Kersvers voorzitter Alain de Ruyck :  “Met deze campagne, die we voeren tussen de mensen, wensen we enerzijds te informeren en anderzijds duidelijk te maken dat het Vlaams Belang kiest voor eerst ONZE mensen ”.