Kom naar het Repair Caf é, veel spullen krijgen een nieuw leven

Zaterdag 14 maart, van 10 tot 16 u, GILO Oosterzele

Op zaterdag 14 maart vanaf 10 u tot 16 u wordt in het GILO Oosterzele, Geraardsbergsesteenweg 69, opnieuw een ‘Repair Caf é’ georganiseerd. Een lovenswaardig initiatief. Dankzij de ‘FV Repair Caf é Oosterzele’ krijg je nu ook op de elfde editie een uitgelezen kans om uw defecte toestellen en spullen te laten repareren. Iedereen is welkom. GRATIS is helemaal in. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Allerlei spullen (elektrische apparaten, kleding, textiel, fietsen, computers, speelgoed,…) waar eigenlijk niet veel mis mee is en die nog gerepareerd kunnen worden, worden zomaar afgedankt. Zonde, eigenlijk. Het idee is simpel: vrijwilligers (de vereniging zoekt nog altijd fiksers! Graag meehelpen, geef een seintje naar 09 / 362 91 85) helpen kapotte spullen repareren van mensen die dat zelf niet kunnen of het gereedschap niet in huis hebben. Maar wie geen spullen heeft om te laten herstellen mag ook naar het caf é komen voor een kopje koffie, lokale limonade en bieren, fair fruitsap, verse soep, iets hartigs, lekkere confituurtaart,… én heel belangrijk voor een praatje. Het eerste Repair Caf é vond plaats op 7 maart 2015. Het idee ontstond binnen het bestuur van KWB Oosterzele. Een vereniging die nog altijd van aanpakken weet. Doel is een milieu- en maatschappijvriendelijk project op de sporen te zetten. Het zorgt niet alleen voor minder afval, ze veranderen het bewustzijn. Omdat mensen met eigen ogen zien, hoe reparateurs te werk gaan, en zien dat veel spullen een nieuw leven krijgen. Stop de weggooidrift. Verminder de gigantische afvalberg. We vergeten dat we geen onuitputtelijke bron hebben aan grondstoffen. Repareren is een manier om daar iets aan te doen. We gooien t é veel weg en doen dat t é gemakkelijk.
Een mooi initiatief van FV Repair Caf é Oosterzele dat repareren promoot als alternatief voor klakkeloos weggooien én reparatiekennis wil behouden. Repair Caf é is een heel positieve tendens die in Oosterzele graag ondersteunt wordt. De ‘fiksers’ staan klaar om je te helpen. Info: Ivan Van de Sijpe, 09 / 362 91 85, ivan.vandesijpe@skynet.be.     Reporter 17