Merelbeke gaat voor veilig carnavalsweekend

Het carnavalsgebeuren in Merelbeke wordt dit jaar opnieuw één groot feest. Er staan in het weekend van 21 tot en met 24 maart tal van activiteiten gepland, zoals de kermis, het kindercarnaval, het carnavalsbal, de carnavalsstoet en de popverbranding. Op www.carnavalmerelbeke.be vind je meer info terug over alle deelactiviteiten.

Duidelijke afspraken

Om problemen en hinder te vermijden is een bijzondere politieverordening uitgewerkt. Die omvat afspraken waaraan de organisator, standhouders van drank- en eetgelegenheden langs het parcours, kermiskraamuitbaters, deelnemers aan de reclame- en praalstoet en ook bezoekers zich moeten houden om het evenement veilig en ordelijk te laten verlopen. “Tijdens het carnavalsweekend zakken jaarlijks heel wat bezoekers af naar Merelbeke-Centrum”, vertelt burgemeester Filip Thienpont. “We feesten graag in Merelbeke, maar dat doen we natuurlijk het liefst op een veilige manier.”

Kom je meevieren?

Je bent van harte welkom! Let er wel op dat je geen waarheidsgetrouwe uniformen van hulp- of bewakingsdiensten draagt. Neem ook geen producten of voorwerpen mee die de veiligheid van personen in het gedrang kunnen brengen of personen kunnen verwonden, evenals producten of voorwerpen die kunnen gebruikt worden om iemand te bevuilen of te besmeuren (bijvoorbeeld spuitbussen met producten zoals haarlak of scheerschuim, schoensmeer …).

De volledige bijzondere politieverordening vind je op www.merelbeke.be.