Stad Zottegem wil startende ondernemers helpen met brochure

De stad Zottegem wil zich verder profileren als ondernemende stad. De dienst lokale economie brengt met dank aan 10.000 euro subsidie van de Provincie Oost-Vlaanderen een brochure uit voor startende ondernemers.

Het was niet zonder trots dat schepen van Lokale Economie Evelien De Both (N-VA Zottegem) de brochure voorstelde: “Het is een mooie, aantrekkelijke brochure geworden. Het is een leidraad voor ondernemende zielen die in Zottegem een nieuwe zaak uit de grond willen stampen. De brochure staat vol met praktische info en handige tips. Want tegenwoordig is het allerminst een evidentie om een eigen zaak te starten en dan spreek ik vooral over de vele administratieve verplichtingen die men moet vervullen alvorens écht van start te gaan. Met deze gids maken we ook duidelijk dat Zottegem de uitgelezen plek is voor ondernemers om hun bedrijf of handelszaak te vestigen. Zottegem heeft immers sterke troeven: toerisme, bloeiende horecazaken, een druk winkel- en dienstencentrum. Er zijn natuurlijk ook de bedrijventerreinen buiten het centrum die we verder blijven ontwikkelen en waarmee extra werkgelegenheid wordt gecre ëerd. De startersgids kan geraadpleegd worden via onze website (www.zottegem.be/startersgids). De stad diende voor de opmaak van deze brochure een subsidieaanvraag in bij de provincie en zag de knap uitgewerkte brochure beloond met een subsidie van € 10 000. Deze financi ële ondersteuning betekent voor ons een springplank naar verdere investeringen ter promotie van onze detailhandel.”

Geïnteresseerden kunnen de brochure verkrijgen via de stedelijke dienst lokale economie, vzw Zottegem Winkelcentrum en UNIZO Zottegem.