Open VLD Zottegem wil meer politie op de fiets

Open Vld Zottegem pleit voor meer blauw op straat. Meer specifiek vindt de oppositiepartij dat meer agenten op de fiets een goede zaak zou zijn.  

“Naast camera’s en klassieke patrouilles lijken meer fietspatrouilles ons een goede aanvulling”, klinkt het bij Open VLD Zottegem. “Agenten op de fiets zijn vlot aanspreekbaar, gemakkelijk inzetbaar tijdens bepaalde evenementen en kunnen gevaarlijke verkeerssituaties voor zwakke weggebruikers beter opmerken.”

“In ons stadscentrum hangen reeds enkele camera’s op criminaliteit- en overlastgevoelige locaties. Dit is een goede zaak. Iedereen weet echter ook dat camera’s hun beperkingen hebben. Ze verschuiven vaak een bestaand probleem naar een andere locatie en je kan ze als burger ook niet aanspreken als je vragen hebt.stelt Chantal Praet van Open VLD.

“Een fietsteam kan hieraan tegemoet komen”, weet Dyllis De Pessemier, jongerenvoorzitter van Open VLD. “Agenten op de fiets zijn gemakkelijk aanspreekbaar voor de burger en ze zijn vlot inzetbaar in autoluwe zones en bij evenementen zoals wielerwedstrijden, kermissen of de kerstmarkt. Het team is zo een belangrijke aanvulling voor de patrouillevoertuigen die deze plaatsen of evenementen moeilijk of niet kunnen bereiken. Ze zijn daarnaast ook goed geplaatst om gevaarlijke verkeerssituaties voor zwakke weggebruikers op te merken en knelpunten zoals schade aan het wegdek, in het bijzonder aan fiets- en voetpaden, te detecteren en te melden aan de bevoegde dienst van het stadsbestuur.

Meer blauw op straat blijft een belangrijk aandachtspunt voor ons. Het zien van een agent brengt het beste in ons allen naar boven. Een snelheidslimiet wordt al beter gerespecteerd en een papiertje beland al sneller in i.p.v. naast de vuilnisbak als er een blauwe vriend in de buurt is. Op de komende politieraad stel ik graag de vraag aan ons korps om te kijken wat budgettair mogelijk is.besluit Open VLD gemeenteraadslid Lode Bruneel.