De nieuwe Rederijkers, Gaverse toneel gezelschap presenteert “OBLOMOV”

Een eigen productie naar de roman Oblomov van I.A. Gontsjarov.
Scenario, tekstbewerking & regie: Dominique Collet.
Tekstbijdrage: Jean-Marie Schepens.
Acteurs:

Annabelle Van Malderghem, Gert-Jan Depauw, Jackie De Burck, Kathleen Rysman, Kurt Ronsse, Leen Roobaert, Marie-Jeanne Pauwels, Peter De Cordier, Pascal Standaert & Luc De Paepe.

Oblomov is een Russische edelman die ver van zijn landgoed, in Sint-Petersburg woont.
De man raakt niet uit bed. Nooit.
Maar het is niet zijn fout natuurlijk. Hij had immers de verkeerde jeugd: te zacht en te sentimenteel. Ondertussen stapelen de rekeningen zich op. Het huis vergaat onder een dikke laag stof. Goedmenende hulpverleners én profiteurs, ware en valse vrienden, lopen de deur plat. En ver weg op zijn landgoed kreperen zijn boeren.
Kortom: algemene dodende inertie, alles is te veel, niets is interessant. Waarom zou een mens nog iets doen? Waarom in gang schieten als je evengoed je bediende kunt opdragen om die lastige feiten gewoon nooit, nooit, nooit meer te vermelden.
Wie bekruipt nooit de zin om met alles te stoppen, in bed te stappen en het deken over de kop te trekken? Après moi le d éluge! Waarom je stem nog verheffen in de tinnitus van de massahysterie? Terwijl je je intussen nog even lekker en existentieel kunt omdraaien in je dons.

En dan, knock knock, klopt Oblomovs jeugdvriend Stolz aan. Hij opent ramen en deuren, jaagt de farizee ërs uit de tempel, regelt de achterstallige papieren en formulieren, sleurt Oblomov zijn sponde uit en introduceert hem bij de integere en bevallige Olga. Zal de liefde sterk genoeg zijn om Oblomov uit zijn lome luiheid tot enig leefbaar leven te wekken?

Kom tijdig uit uw bed, u wordt verwacht!

Praktische info

Speeldata : vrijdag 13/03 (20u) — zaterdag 14/03 (20u) — zondag 15/03 (18u) — dinsdag 17/03 (20u) — vrijdag 20/03 (20u) — zaterdag 21/03 (20u).
Locatie: RACING, Markt 20, 9890 Gavere.
Tickets & reservatie: €10,- — te koop vanaf zaterdag 18 januari 2020

online of bij Lea (ex-Sporting Goods), Markt 23, 9890 Gavere (woensdag & zondag gesloten).