Nieuwe besmetting van het coronavirus vastgesteld in woonzorgcentrum Baronie van Boelare.


Geraardsbergen. In het woonzorgcentrum Baronie van Boelare te Nederboelare testte een medewerker positief op COVID-19. Volgens de directie testten de bewoners allemaal negatief. Bijkomende maatregelen werden getroffen. In de andere voorzieningen werden nog geen besmettingen vastgesteld. Volgens de directie werd de besmetting vastgesteld tijdens de dagelijkse preventieve controle van de lichaamstemperatuur bij de medewerkers, waarbij een verhoging van de lichaamstemperatuur werd vastgesteld. Na verdere testen werd een virale besmetting vastgesteld. Er werd onmiddellijk een communicatie georganiseerd om de bewoners, de familieleden en de bevoegde instanties op de hoogte te brengen. Extra maatregelen werden genomen. De directie blijft op haar hoede.

Julien Borremans