Dinsdagmarkt in Ninove op 17 maart gaat niet door

In het kader van de bestrijding van het Coronavirus besliste burgemeester Tania De Jonge op maandag 16 maart 2020, op advies van de dienst noodplanning en de veiligheidscel van de stad, dat de openbare markt van dinsdag 17 maart 2020 niet mag plaatsvinden. De correcte toepassing van de maatregelen van de hogere overheden inzake social distancing (minimum 1,5 meter tussen personen) en het vermijden van een mix tussen verschillende leeftijden kan immers niet worden gegarandeerd tijdens het houden van een openbare markt. De markt niet laten doorgaan is omwille van de openbare gezondheidsrisico’s dan ook de enige mogelijkheid.

Voor de dinsdagmarkten vanaf 24 maart wacht de stad eerst het bijkomend advies van het nationaal crisiscentrum over markten, af. Dat advies volgt pas vanavond.