Na de uitroeiing van het coronavirus, kom uit uw kot en…

Neem deel aan rommelmarkt in Oosterzele

Op zondag 31 mei vanaf 8 u wordt het Dorp en de Windekekouter ingepalmd door de rommel-, antiek- en curiosamarkt die voor de 25 ste keer (de zilveren editie) wordt georganiseerd tijdens de Sinksenkermis in Oosterzele. Je kan er tot 16 u gezellig rondkuieren, snuisteren, snuffelen en tegelijkertijd de koop van je leven ontdekken. Wie wenst deel te nemen, kan nu al inschrijven. Toewijzing van de plaatsen vanaf 7 u in ‘t Kantientje, Dorp 19 Oosterzele. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Oude spullen hebben een ziel, ze zeggen veel over de tijd waarin ze ontworpen zijn. Velen schuimen de markt af op zoek naar spullen die ze graag een tweede leven gunnen. Naast een vrijhaven voor interessante koopjes is de Oosterzeelse rommelmarkt een sfeervolle traditie waarin schattenjagen, grabbelen en afdingen centraal staan. Mooie dingen voor weinig geld. Je gaat op de rommelmarkt in Oosterzele op een ontspannen manier allerlei curiosa, waardevolle spullen, leuke hebbedingetjes op de kop tikken. Vaak is de regel, hoe volkser hoe beter. De curieuze-neus, de verzamelaar, de antiekliefhebber, de prijsbewuste, de snuisterraar, de snuffelaar,… één voor één zullen ze de rommelmarkt afschuimen. Je kan echte koopjes doen. Afdingen hoort er bij op zo’n tweedehandsstrooptocht. Vragen hoeveel iets kost en zeg hoeveel je wil geven. Ofwel is het goed, ofwel wordt een middenweg gezocht. Iedereen komt op de rommelmarkten, van chique madammen tot giechelende tieners. Onbevangen rondwandelen. Daar heeft die open kermissfeer in Oosterzele veel mee te maken. Je kan op zondag 31 mei ook genieten van het indrukwekkkend programma van Sinksenkermis 2020.
Neem zelf eens deel aan de rommelmarkt. Schrijf nu al in! Echt plezant. Doen! Deelnemen kost 1 euro/m. (maximum 10 meter). Betaling voor 15 mei via BE15 3630 6381 5330. Info: www.derommelmarkt.be, inschrijven via sinksenoosterzele@gmail.com, 0477 / 53 72 79.
Braderie Oosterzeelse handelaars
NIEUW op de Oosterzeelse Feesten! Op zondag 31 mei vanaf 10 u tot 18 u wordt rond de feesttent voor de eerste keer een heuse braderie georganiseerd. Kom proeven van het lekkerste van Oosterzele. Ondernemers van eigen bodem vervaardigen streekproducten om ‘u’ tegen te zeggen. Met hart en ziel, creativiteit en vindingrijkheid produceren ze heel lekkere producten. Kom kennis maken met de Oosterzeelse producenten. Proef de streekbieren (‘t Gijzelaarke),   artisanale bereiding van geitenkaas, yoghurt, honing, en zo veel meer. ‘We hebben al een tiental inschrijvingen’, meldt drijvende kracht achter de Sinksenkermis Wim Magerman. Oosterzeelse ondernemers die ook graag willen deelnemen aan de braderie kunnen contact opnemen met voorzitter Sinksencomit é Wim Magerman, wim_magerman@hotmail.com, sinksenoosterzele@gmail.com. Een mooi initiatief van voorzitter Wim Magerman en het bestuur van het Sinksencomit é om lokale producenten in the picture te zetten. Er zijn in Oosterzele meer hoeve- en streekproducten dan je denkt. Lekker Oosterzeels. ‘Oosterzele Onderneemt’ en het gemeentebestuur steunen het project. Kom een kijk nemen.       Reporter 17