Stilte voor de storm? De Huisartsenkring Ninove-Geraardsbergen richt een tijdelijk COVID-19 triagepunt op.

'Meld je eerst aan bij jouw huisarts. Ga niet spontaan naar het triagepunt.'


Geraardsbergen. Gisteren bezweken er in Itali ë 627 mensen aan het coronavirus, wat een record is. Momenteel zijn er 47.021 geregistreerde besmettingen. Specialisten vrezen dat er nog veel meer dragers van COVID-19 zich onder de radar bevinden. Virologen vrezen dat de storm aan besmettingen bij ons nog moet passeren. Daarom roept het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis de bevolking op om de richtlijnen van de overheid strikt op te volgen. ‘Om de verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, wordt door de Huisartsenkring Ninove-Geraardsbergen een tijdelijk COVID-19 triagepunt opgericht. Dit triagepunt vindt plaats in A.S.Z. Geraardsbergen naast de dienst spoedopname. Hier worden mogelijks besmette COVID-pati ënten klinisch onderzocht. Indien een ziekenhuisopname mogelijk is, wordt de pati ënt doorverwezen.’ Het ASZ vraagt uitdrukkelijk om eerst telefonisch contact op te nemen met de huisarts of de dokter van wacht.

Gisteren brak Itali ë het trieste record van 627 coronadoden op één dag. Daarnaast zijn er nog 47.021 geregistreerde besmettingen. Specialisten vrezen dat dit mogelijks het topje van de ijsberg is. Virologen vrezen dat de storm aan besmettingen in Belgi ë nog moet passeren. Daarom roept de overheid en het ASZ in het bijzonder om de uitgevaardigde richtlijnen strikt op te volgen.

Om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan wordt er in het ASZ van Geraardsbergen een tijdelijk COVID-19 triagepunt opgericht. ‘Om de verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, wordt door de Huisartsenkring Ninove-Geraardsbergen vanaf vandaag, vrijdag 20 maart, een tijdelijk COVID-19 triagepunt opgericht. Dit triagepunt vindt plaats in A.S.Z. Geraardsbergen naast de dienst spoedopname. Hier worden mogelijks besmette COVID-pati ënten klinisch onderzocht. Indien een ziekenhuisopname mogelijk is, wordt de pati ënt doorverwezen.’

De instructies zijn helder en eenduidig: ‘U neemt eerst telefonisch contact op met uw eigen huisarts of huisarts van wacht. De huisarts zal aan de hand van een telefonische anamnese beslissen om de pati ënt door te sturen naar het triagepunt. De huisarts maakt de afspraak voor de pati ënt bij het triagepunt en geeft het uur door wanneer de pati ënt naar het triagepunt komt. Het triagecentrum COVID-19 vindt plaats in A.S.Z. Geraardsbergen. Gelieve uw identiteitskaart mee te brengen.

Julien Borremans