Geschenkmand voor de zorgverleners.

Onderlinge steun bij de zorgverleners.

Verpleegkundige AZ Sint-Elisabeth Zottegem schenkt mand met lekkers aan zorgverleners WZC Kartuizerhof Lierde.

De zorgverleners van WZC Kartuizerhof kregen vandaag een mand vol lekkers aangeboden door Open VLD gemeenteraadslid Mieke Van De Pontseele. Mieke werkt zelf als verpleegkundige op de dienst pneumologie en cardiologie van het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem. Ze weet dus hoe hard het momenteel werken is als zorgverlener.
 ‘We draaien heel zware shiften in het ziekenhuis dezer dagen. Het doet dan enorm deugd te weten dat je gesteund wordt. Vandaar dit geschenk aan de zorgverleners van ons Lierdes woonzorgcentrum. In deze mand zitten onder andere producten van de lokale handelaars. Ze wordt geschonken door de volledige Open-VLD van Lierde. Ook collega Nina de Smet wil ik niet vergeten, zij zit als zorgverlener midden in de corona-crisis. Ik wil haar dus ook een hart onder de riem steken. De politiek staat in deze omstandigheden op een heel laag pitje. Ik schenk deze mand dan ook vooral als verpleegster die begaan is met de mensen die fantastisch werk leveren in deze moeilijke tijden.’   zei Mieke bij de overhandiging van de mand aan directrice Nancy Bruylant.
Ook de bewoners van het Kartuizerhof werden niet vergeten. Ze kregen allemaal een kaartje met een gedicht erop.
De noodzakelijke maatregelen hebben heel grote gevolgen voor deze bewoners en hun familie. We moeten creatief zijn om deze mensen toch sociaal contact te laten hebben. Denk aan Skype, telefoon, brieven, kaartjes, tekeningen van kleinkinderen,… Ze kunnen eveneens terecht bij Libel. Dit initiatief dient om ouderen uit hun sociaal isolement te halen door telefonisch contact. Libel werd enkele maanden geleden opgestart door Daisy Blondeel en komt dus als geroepen.” wist Mieke Van De Ponseele nog te vertellen.

“Het zijn moeilijke tijden voor iedereen. We moeten de maatregelen absoluut blijven volgen en afstand blijven houden van elkaar. Blijf wel genieten van het leven. Bewegen is belangrijk, eet gezond, bel naar elkaar. Als we elkaar blijven steunen komen we dit wel door. Het is volgens mij belangrijk dat we zorg blijven dragen voor elkaar. Dit initiatief komt dus uit heel mijn hart.” sloot ze haar betoog af.