Herzelenaren maken mondmaskers

Het nieuws werd overspoeld met berichten over een te kort aan mondmaskers. Daarom lanceerde het lokaal bestuur van Herzele begin deze week een oproep voor vrijwilligers die vlot met een naaimachine overweg kunnen om zelf mondmaskers te maken en daar kwam veel reactie op.

Het nieuws werd overspoeld met berichten over een te kort aan mondmaskers.
Daarom lanceerde het lokaal bestuur van Herzele begin deze week een oproep voor vrijwilligers die vlot met een naaimachine overweg kunnen om zelf mondmaskers te maken en daar kwam veel reactie op.

“Op dit moment zijn maar liefst 42 vrijwilligers mondmaskers aan het naaien”, vertelt schepen van lokale economie Heidi Knop. “De vrijwilligers krijgen een pakket met de nodige stof en een patroon. Die pakketten worden gemaakt door personeelsleden van het gemeentebestuur, zoals poetsvrouwen, toezichters en techniekers van De Steenoven en een aantal begeleidsters van de BKO en het kinderdagverblijf die door de coronacrisis minder werk hebben”, licht schepen Knop verder toe.

Al die helpende handen maakten in totaal al meer dan 1100 mondmaskers.
De maskers worden verdeeld onder de cruciale diensten van het gemeentebestuur en de lokale handelszaken die open zijn, zoals onze bakkers, beenhouwers en de medewerkers in de supermarkten.
Bij de mondmaskers zitten ook de wasvoorschriften die het mogelijk maken om de mondmaskers na een grondige wasbeurt te hergebruiken.
De stof zelf werd geschonken door BMfabrics uit Herzele.

Wil jij ook een steentje bijdragen in de strijd tegen het coronavirus en kan je vlot overweg met een naaimachine? Aanmelden als vrijwilliger om mondmaskers te maken kan nog steeds door te bellen naar 0800 9550 8. “Zonder alle vrijwilligers was dit niet mogelijk geweest, dus we willen hen via deze weg nogmaals hartelijk bedanken,” sluit schepen Knop af.

Op de foto zie je Trui Mortier die zich als een van de eersten aanmeldde om mondmaskers te naaien.