Omgevingsvergunningen nieuwbouwprojecten Sint-Hubertusplein geweigerd

De omgevingsvergunningen voor 2 projecten voor appartementenbouw op het Sint-Hubertusplein werden geweigerd door het stadsbestuur.

De Vrienden van Oudenhove, verenigd naar aanleiding van de ingrijpende bouwplannen van een bouwpromotor op het Sint-Hubertusplein, lees via deze link meer over hun georganiseerd protest, zijn verheugd met de beslissing van het stadsbestuur om beide omgevingsvergunningen te weigeren.

“Tegen de eerste aanvraag verzamelden buurtbewoners 345 individuele bezwaarschriften, voor het tweede project tekenden 718 mensen een bezwaarschrift: goed voor meer dan 1000 bezwaren tegen de gecombineerde plannen! Een duidelijk signaal dat aantoont dat buurtbewoners willen dat ons dorp een dorp blijft, waar het aangenaam wonen is. We zijn blij om te zien dat het stadsbestuur van Zottegem ook de kaart van een leefbaar Oudenhove trekt. Door beide omgevingsvergunningen te weigeren, geeft het stadsbestuur een krachtig signaal dat zij onze deelgemeente een warm hart toedraagt.’ De bouwplannen zouden het dorpsgezicht voor de komende decennia negatief bepalen en een zware impact hebben op de bestaande verkeersonveiligheid en parkeerdruk. Deze beslissing is een hart onder de riem voor velen.”