Zottegemse beiaard gaat ook over op zomertijd

Ingevolge de overschakeling van wintertijd naar zomertijd in de nacht van vandaag zaterdag 28 op zondag 29 maart (2 uur wordt dan 3 uur) is er ook een aanpassing van de uurregeling van de vaste beiaardconcerten die de Zottegemse stadsbeiaardier Paul Hoste wekelijks op donderdag en zaterdag ten gehore brengt vanuit de toren van de dekenale kerk aan de Markt. Vanaf volgende week (tot 25 oktober, dan wordt weer op het winteruur overgeschakeld) zal hij op donderdag de beiaard een uurtje later bespelen, nl. van 18 tot 18u45. ’s Zaterdags zal er van 14 tot 14u45 beiaardmuziek over het Zottegemse stadscentrum weerklinken (zoals ook in wintertijd).

Onder beiaardiers is overigens afgesproken om tijdens deze coronacrisis hun beiaardconcerten geregeld te beginnen met het toepasselijke lied ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy en ook andere gelegenheidsmuziek zoals We’ll meet again, Always look on the bright side of life en You’ll never walk alone ten gehore te brengen.