Zottegemse ondernemers schenken 1.000 mondmaskers

Het business netwerk BNI Egmont Zottegem heeft 1.000 FFP2 mondmaskers aan geschonken aan enkele zorginstellingen uit de regio.

De groep van een dertigtal ondernemers kocht de partij FFP2 mondmaskers en schenkt die aan de zorginstellingen uit de regio die er vandaag het meeste nood aan hebben. Zo ontvangen de huisartsenwachtpost Panacea, Van Crombrugge thuisverpleging , Wondzorgcentrum De Parel, Thuisverpleging De Ronde Van Bas binnenkort de mondmaskers.

Andere zorginstellingen die nog nood hebben aan dergelijke mondmaskers met hoge beschermingseffici ëntie kunnen steeds contact opnemen (Jürgen De Vuyst 0475 556  556), in de mate van het mogelijke en zolang de voorraad strekt zullen ook zij mondmaskers ontvangen.

BNI is een zakelijke aanbevelingsorganisatie, bestaande uit professionals die elkaar helpen om hun bedrijf te laten groeien. Het basisprincipe is “geven loont”. Als zakelijke organisatie helpen wij mekaar maar ook anderen. In diezelfde filosofie en ondanks het feit dat onze leden het in de huidige onzekere tijden ook niet makkelijk hebben, zijn wij als BNI en als ge ëngageerde ondernemers blij ons steentje te kunnen bijdragen.

In de media vernamen we de voorbije weken meermaals dat zorginstellingen kampen met een nijpend tekort aan beschermingsmateriaal en meer specifiek het type mondmasker FFP2 met hoge beschermingseffici ëntie. Toen we via een lid van BNI de beschikbaarheid vernamen van een dergelijk lot mondmaskers, aarzelden de leden geen moment; iedereen engageerde zich tot financi ële bijdrage en het volledige lot werd aangekocht. Ondermeer Burgemeester De Potter werd gecontacteerd om na te gaan waar de noden in Zottegem het hoogst waren zodat de mondmaskers op de meest effici ënte wijze konden aangeleverd worden