Haaltert – Weg in Den Dotter deze week afgewerkt

Deze week zijn de werken aan de weg in natuurdomein Den Dotter herbegonnen. Na de opmaak van een totaalplan van aanpak na overleg met de betrokken partijen en na aflevering van een omgevingsvergunning.

Een deel van de weg daar was nog niet afgewerkt en die wordt nu verder aangepakt. Eerst komt er een laag grove porfier en daarna een centrale strook van 1,5 m met fijne porfier. Vervolgens wordt het geheel gewalst.

Op deze manier krijgen de fietser en wandelaars een aangename, bruikbare weg terwijl de buitenste delen dienen voor de grote landbouwvoertuigen. Deze werken worden afgerond op donderdag 2 april.

Nadien, vanaf 1 juli, worden tractorsluizen op de weg geplaatst om te zorgen dat er geen doorgaand verkeer is.

Eind 2018 vond een overleg plaats met gemeente Erpe-Mere, gemeente Haaltert, de Milieudiensten en diensten Openbare Werken, Natuurpunt en het Agentschap Natuur en Bos.

Met het oog op de belangen van de natuur, de toegankelijkheid en de wandelaars en fietsers werd besloten om een totaalplan te maken voor Den Dotter dat bestond uit:

  • De centrale weg afwerken met fijne porfier. Deze natuursteensoort is de meest milieuvriendelijke manier om een dergelijke weg aan te leggen.
  • Tractorsluizen plaatsen op de weg om doorgaand verkeer tegen te gaan.

Als lokaal bestuur zet Haaltert zo net in op de rol van Den Dotter als natuurgebied voor wandelaars en fietsers!