Rotary Zottegem lanceert ene corona-actie na andere

Onder de noemer ‘Hulp2020’ heeft serviceclub Rotary Zottegem op minder dan een week tijd liefst 3 hulpacties gerealiseerd. Eerst werd een landing hulp goederen geleverd aan wachtpost Panacea (lees meer via deze link), daarna aan Lichtpunt en daarna aan thuisverpleegkundigen, huisartsen en het Palliatief thuiszorgteam. Volgens Marnic De Clercq van Rotary Zottegem zal het daar bovendien niet bij blijven.

Panacea kreeg 19.000 paar handschoenen, 5.000 schorten en een tientallen pakketten met allerlei zoals schoenhoezen en haarnetjes.  Lichtpunt  500 paar handschoenen en 150 mondmaskers. “Deze waren dringend nodig voor de eerste bedeling van dit weekend”, aldus Marnic De Clercq. “Ze kunnen met deze gift alvast  verder voor drie voedselbedelingen. Er zijn voorlopig geen tekorten aan voedingsproducten.” Aan de thuisverpleegkundigen, huisartsen en het Palliatief thuiszorgteam werden 4.000 chirurgische mondmaskers geleverd.

Over de volgende actie zegt De Clercq het volgende: “We werken hard aan een nieuw initiatief waarbij we de Zottegemse bevolking binnenkort kunnen betrekken in het project ‘hulp2020’ zonder dat ze uit hun kot moeten komen …”