Rotary Zottegem schenkt hulpgoederen aan wachtpost en doet oproep

In nood kunnen we op de serviceclub Rotary Zottegem rekenen, dat zijn we van hen gewoon. Noodgedwongen organiseerden ze een online bestuursvergadering.

Aangezien veel leden beroepsmatig (dokters, verpleegkundigen, kinesisten, politiemensen etc.) rechtstreeks betrokken zijn in het gevecht tegen de corona-pandemie was het voor hen vanzelfsprekend dat actie moest ondernomen worden.

Binnen de 24 uur volgde een online vergadering met experten en minder dan 48 uur later werden de eerste hulpgoederen vandaag via het team “hulp2020” geleverd bij de Zottegemse wachtpost.

De levering bestaat uit:

  • 4500 Small handschoenen
  • 4500 Large handschoenen
  • 10.000 Extra Large handschoenen (Vinyl)
  • 5.000 schorten (kunststof met sluiting achteraan)
  • Een paar tientallen paketten met schoenhoezen, overal, haarnetjes,..

Alle huisartsen in onze regio werken samen om een goed triagesysteem uit te werken. Dit is een opgelegde maar noodzakelijke schakel in het terugdringen van de verdere verspreiding van het coronavirus. Daarom vraagt ook Rotary Club Zottegem aan alle burgers: Bel altijd eerst naar je huisarts voor een goede inschatting van het probleem en ga zeker nooit zelf naar de wachtzaal of naar de spoed.

Momenteel werkt team “hulp2020” aan een concreet actieplan om de hulp van de bevolking in te schakelen.

Meer informatie volgt daarover eerstdaags. Indien u in afwachting toch al een financi ële bijdrage wil leveren kan dat op rekeningnummer: BE27 0017 5638 6373 met mededeling “hulp2020”.

Ook indien u een hoeveelheid mondmaskers, beschermende kledij, wegwerphandschoenen zou hebben kan u “hulp2020” bereiken

via mail:  rotaryzottegem@gmail.com

via gsm: 0473. 69 69 68