Voorleesweek in de bibliotheek
©Sophie Richez - Bibliotheek Ninove

Bibliotheek Ninove wordt tijdelijk afhaalbib

De bib van Ninove is door de coronacrisis tijdelijk gesloten. Maar niet getreurd, want vanaf 6 april wordt de bib een afhaalbib! Er werd een gebruiksvriendelijke procedure uitgewerkt die zoveel mogelijkheid veiligheid biedt voor de gebruikers én het personeel.

Reserveren kan vanaf 2 april via ninove.bibliotheek.be. De bibmedewerkers maken het pakket klaar, en nemen vanaf 6 april contact op met de lener om een afspraak te maken wanneer het materiaal kan opgehaald worden. Je kan je pakket ten vroegste 2 dagen na je reservering ophalen. Aangezien materiaal voorlopig niet kan teruggebracht worden (ook de inleverbus blijft gesloten) en iedereen de kans moet krijgen om materiaal te ontlenen, is het aantal maximaal te reserveren stuks per persoon beperkt tot 25. Zodra inleveringen opnieuw mogelijk zijn, zal hierover gecommuniceerd worden.

Omdat de bib het principe van niet-noodzakelijke verplaatsingen zoveel mogelijk wil volgen, vraagt men de gebruikers om het gezond verstand te gebruiken en geen te grote afstanden af te leggen. Wil je materiaal bestellen? Kijk dan eerst even welke dichtsbijzijnde bibliotheek een afhaalsysteem aanbiedt. Ook de bib van Erpe-Mere, Gooik, Denderleeuw, Aalst, Halle, Herzele en Geraardsbergen werken met een afhaalsysteem. Meer info vind je op ninove.bibliotheek.be/afhaalbib.