Zottegem prijst BE-Alert waarschuwingssysteem aan

De stad Zottegem vraagt aan haar inwoners om in te schrijven op het alarmeringssysteem BE-Alert waarmee de overheid automatisch waarschuwingen verstuurt bij noodsituaties. Stad Zottegem is één van de 475 gemeenten die er is op ingeschreven.

“In deze crisistijd communiceert de federale overheid naar alle geregistreerde mailadressen de opgelegde maatregelen”, zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V). “Ook in andere mogelijke grootschalige noodsituaties in onze stad verwittigen we je via dit systeem. Dankzij BE-Alert kunnen burgers rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via de vaste lijn of e-mail. In noodsituaties kan een snelle alarmering van cruciaal belang zijn. Inschrijven kan gratis via www.be-alert.be. De ingezamelde gegevens worden enkel gebruikt om burgers in een noodsituatie te verwittigen.”