COVID-19 besmetting in WZC Sint-Anna

Op donderdag 2 april was er een overleg naar aanleiding van de COVID-19 besmetting in het woonzorgcentrum Sint-Anna in Haaltert.

Bij dit overleg, in samenwerking met Dr. Hamami van agentschap Zorg en Gezondheid en Dr. Goossens, wordt er verondersteld dat het covid-19 virus dermate is binnengedrongen, dat naar alle waarschijnlijkheid een hoge graad van besmetting mogelijk is. De nodige maatregelen voor het verzorgend personeel en de bewoners worden verder strikt opgevolgd.

Lokaal bestuur Haaltert, de directie, de provincie en artsen volgen de situatie elke dag op.

Het medisch beschermmateriaal voor het verplegend en verzorgend personeel zijn nog in voldoende mate aanwezig, maar gezien de schaarste op de markt van deze materialen (beschermschorten, mondmaskers, handschoenen), mogen er steeds binnengebracht worden in WZC Sint-Anna. Waarvoor alvast dank.
Lokaal bestuur Haaltert onderzoekt mee hoe dit verder snel en efficiënt kan verkregen worden.

Ook zoekt het WZC vrijwillige verpleegkundigen tot bijstand en poetspersoneel voor de gangen. Het nodige materiaal, kledij kan ter beschikking gesteld worden. Er wordt nog een oproep gelanceerd via de gemeentelijke infokanalen.

We geven een pluim aan het voltallig verzorgend, ondersteunend personeel en de directie voor de geleverde inspanningen tot op vandaag en wensen jullie veel moed voor morgen en de volgende moeilijke periode.

Sterkte aan iedereen ook aan de familie van onze bewoners.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X