Aankondiging virtueel museumbezoek.

Cultuurdienst Lierde promoot virtueel museumbezoek.

“Stay At Home Museum” brengt “Van Eyck, een optische revolutie” naar je huiskamer.

Op 17 april 2020 zou er vanuit Lierde een cultuuruitstap naar Gent plaatsvinden om onder het motto “OMG Van Eyck was here” de tentoonstelling “Van Eyck, een optische revolutie” in het museum voor Schone Kunsten te bezoeken.

Door de coronacrisis en de daaruit voortvloeiende lockdown zijn alle musea echter gesloten en blijven de 50 enthousiastelingen die voor de uitstap waren ingeschreven op hun honger zitten. Of toch niet?

Zeker niet want zij en alle andere kunstliefhebbers krijgen de kans om deze sensationele expositie vanuit hun eigen huiskamer te bekijken.

Met MSK Gent co-curator Till-Holger Borchert als virtuele gids brengt “Stay At Home Museum” in samenwerking met Toerisme Vlaanderen de tentoonstelling gratis wereldwijd tot bij alle belangstellenden.

Het gaat om een half uur durende camera rondleiding waarbij de co-curator uitleg geeft bij de belangrijkste werken.

Deze virtuele rondleiding is volgende woensdag 8 april om 19u live te volgen. Wie erbij wil zijn met de première kan zich hiervoor registreren via https://www.facebook.com/flemishmasters/

Daarna komt de link op de homepage van het MSK Gent en van meerdere kunstwebsites wereldwijd.

Naast dit initiatief blijft uiteraard ook het onvolprezen “Closer  to van Eyck” site online. Daar kan je Van Eyck tot in het kleinste detail ontdekken

Meer info kan je vinden:

http://closertovaneyck.kikirpa.be/

https://www.facebook.com/flemishmasters/

https://www.mskgent.be/nl