’t Uilekot komt op tegen Corona en gaat digitaal en zoveel meer!

Ook ’t Uilekot voelt de gevolgen van het Coronavirus op haar werking. Kort na het project ‘Ook de afbreker bouwt op‘ hebben ook wij ons caf é moeten sluiten door de maatregelen rond Corona. Hiermee valt ook onze grootste inkomstenbron weg. Toch kunnen mensen ons nog op andere manieren ondersteunen, door bijvoorbeeld lid te worden van de vzw, kLetterbier aan te kopen, aandeelhouder te worden van Eco & Fair, vrije giften, … Alle info hier op een rijtje

Om een basiswerking te garanderen vergaderen we nu met elkaar via internet en voor activiteiten zullen we zoveel mogelijk werken via livestreaming.

Aangezien we met z’n allen in ons kot moeten blijven komt ’t Uilekot uit haar kot via livestreaming.

Elke zaterdag kan je de komende maanden om 21u een muzikale video op de facebookpagina van ’t Uilekot bekijken.

Zaterdag 4 april gaan we zelfs live, met een eerste livestreamconcert door David Rovics. Rovics woont in Portland, Oregon (VS) en speelt folk en punk. Ian McMillan van BBC omschrijft hem als: “Absolutely brilliant. David Rovics says exactly what needs to be said.” En dat mag je letterlijk nemen, want de man neemt geen blad voor de mond. Zo ook in Coronatijden, te lezen en te horen aan zijn nieuwe songs zoals ‘The Pandemic of 1918‘, ‘We’re In This Together (Ballad of Covid-19)‘ en ‘Once This Pandemic Is Over‘.

Op zaterdag 11 april zenden we om 21u een po ëtische muziekvideo uit van Jan Oelbrandt, Ella Oelbrandt en Chris De Smedt. We vragen telkens aan de kijkers een vrije bijdrage te storten op het rekeningnummer van ‘t Uilekot:  IBAN: BE63 8919 1400 1708.

Had je ons een maand geleden gevraagd of we ooit een livestreamconcert zouden organiseren, dan hadden we hier waarschijnlijk eens goed mee gelachen.” vertelt Sarah Hutse. “Aangezien ook de kermis in Herzele niet doorgaat, hebben we een aangepaste menu uitgewerkt die we aan huis komen leveren in Gent, Herzele en Zottegem. Mensen kunnen dit kermispakket (een paasmenu of Lammeke Zoet) tot 10 april bestellen via een Google Formulier op www.uilekot.org

De coöperatieve voedingswinkel Eco & Fair, ook gelegen op Groenlaan 39 te Herzele, zendt elke zondag om 18u live een kookprogramma uit met ‘Filip Fleus‘ op de facebookpagina van Eco & Fair.

We zetten dan telkens het koken met lokale, bio en fairtradeproducten in de kijker.

De winkel is normaal open, maar er mag maximum 1 klant per keer binnen.

We ontsmetten voor en na elke klant onze handen en vragen dit ook aan de klant zelf. Het gaat vlot, al was het wel even wennen allemaal.
Op vraag van de klanten hebben we alle producten opgelijst in een exceldocument.

Wie dat wenst kan deze bestellijst opvragen via info@ecofair.be en de bestelde producten dan aan deur afhalen op het afgesproken uur.

Aangezien wij ook deelnemer zijn aan de steunactie ‘Hart voor Handelaars’ kan je via de webshop van de gemeente Herzele een bon ter waarde van €50 aankopen en hiermee €55 spenderen in deze winkel.