Leuke activiteiten in coronatijden

Deugddoend ‘Groen’ idee

We zitten in barre coronatijden, die naar alle waarschijnlijkheid nog een tijd zullen aanslepen. Blijf in uw kot, in uw onmiddellijke omgeving, dat zijn met stip de remedies om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen de gaan. De kids zitten al veertien dagen thuis en nu volgt nog eens de paasvakantie. Hoe die zee van tijd opvullen?  Groen Oosterzele heeft idee ën om die vrije tijd zinvol te maken. Leuke activiteiten voor het ganse gezin. Ga aan de slag, benut je vrije tijd en ontdek hoe leuk het zal zijn te oogsten wat je zelf gezaaid hebt. (Reporter 17)

Voor alle ouders met kinderen thuis zijn dit geen vanzelfsprekende dagen. Hoe kan je je werk plannen, maar evengoed, hoe hou ik mijn kroost zinvol bezig?
GROEN Oosterzele heeft alvast een deugddoend Groen ideetje in petto:   waarom eens niet aan de slag gaan met je al dan niet groene vingers? Op dit moment van het jaar kan er heel wat gezaaid worden: bloemen (zonnebloemen, goudsbloem, cosmos),.., keukenkruiden (tijm, basilicum, kervel, marjolein,…) en allerlei groenten (sla, radijsjes, tomaten, koolrabi, courgette, pompoen en zo meer).


Dit is een activiteit waar jijzelf maar evengoed je kids veel plezier kunnen aan beleven. Bovendien is het een win win activiteit. Het zaaien, labelen, dagelijks water geven, het later verpotten en uitplanten, allerlei activiteiten die afleiding bieden.
Het zien kiemen en dagelijks zien groeien geeft een ongelooflijk fijn en positief gevoel, iets wat we nu extra kunnen waarderen. Bovendien worden jij en je kroost op het einde van de rit beloond met allerlei moois en lekkers, met zorg samen voortgebracht. Een paar potten of bakken, wat aarde, zaadjes en dagelijks een beetje water volstaan! ‘Stuur je een foto door van jouw kinderen die hier plezier aan beleven? We maken er graag een collage van!’, deelt Groen Oosterzele mee.
Menig moestuinier heeft zaadgoed over en waarom zouden we niet een mini zaadbank oprichten waarin zaadjes kunnen geruild worden, of jong plantgoed, dat zelf verder kan opgekweekt worden. Vind je dit een leuk initiatief, wil je graag ook zaadjes/plantjes ruilen, laat het weten op info@groenoosterzele.be.       Reporter 17