Lions Club Zottegem geeft Lichtpunt extra duwtje in de rug

Amper enkele weken nadat een deel van de opbrengst van de jaarlijkse hutsepotverkoop van Lions club Zottegem op de rekening van vzw Welzijnswerk Ommekaar en Lichtpunt werd overgeschreven stond Lion Frank Mesdagh opnieuw bij de Zottegemse liefdadigheidsorganisatie aan de deur. Dit keer weliswaar op een veilige afstand, maar het lukte toch om een bijkomende cheque van € 3.000 te overhandigen.

“Steun die op dit moment dubbel zo hard nodig is” zegt Regine Henau van vzw Welzijnswerk Omekaar & Lichtpunt, “want ook onze bevoorrading lijdt onder de Corona-crisis, en anderzijds blijft de nood aan hulp door onze vereniging permanent toenemen. We zijn dan ook enorm dankbaar voor deze bijkomende ondersteuning.”

De bijkomende steun aan Lichtpunt was echter niet helemaal ongepland. Lions persverantwoordelijke Jan De Maesschalck licht toe: “Onze club was volop bezig met de organisatie van een uniek event ten voordele van Lichtpunt. Door Corona zagen wij ons genoodzaakt het event zelf voor enige tijd uit te stellen, maar we begrijpen natuurlijk dat verenigingen zoals Lichtpunt en de vele hulpbehoevenden die bij hen aankloppen in deze tijd net nood hebben aan extra steun, niet aan het uitstellen ervan. Dus heeft de club haar spaarpotje aangesproken. Het event, dat gepland was voor juni, zal zeker op latere datum doorgaan, en uiteraard zullen de opbrengsten daarvan opnieuw naar de meest hulpbehoevenden uit onze regio gaan.”

De club steunt ook de lokale middenstand en horeca: “Winkelhieren was voor de leden van onze club al een vanzelfsprekendheid lang voordat de term uitgevonden werd, en dat zullen wij van zodra mogelijk ook opnieuw gaan doen. Daarnaast organiseren we onze tweewekelijkse vergaderingen voorlopig noodgedwongen online, maar onze leden kunnen hun menu voor die avond wel bestellen en afhalen in het restaurant waar we anders zouden zijn samengekomen. Alleen de prettige babbels en een fris pintje aan de toog achteraf moeten we dus nog missen.”