Vijf zalige corona vrije loop- & wandelroutes in Geraardsbergen

Elke Haak en Lindsay Temmerman stellen voor


Geraardsbergen. Het coronavirus heeft een zware impact op ons dagelijks leven. Maar laat dit virus je niet tegenhouden om af en toe de benen te strekken in onze mooie stad Geraardsbergen. Geraardsbergenaren en fervente sporters Elke Haak en Lindsay Temmerman vonden dat de tijd rijp was, nu alle parken gesloten zijn en we de nodige afstand moeten bewaren tijdens het sporten, om enkele mooie corona vrije loop- en wandelroutes in de kijker te zetten in onze eigen streek.

Lopen is echt een deel van mijn leven, ja, lopen is mijn leven en ik heb dit toch wel nodig.   Zeker in deze corona tijden nu we met z’n allen ‘in ons kot’ moeten blijven heb ik af en toe wat nood aan buitenlucht, aldus hardloopster Elke Haak. Voor ons is het belangrijk dat we tijdens onze wekelijkse looptochten steeds op veilige afstand, minstens 1,5 meter van mekaar sporten. Onze gezondheid en in beweging blijven is voor ons beide het belangrijkste, klinkt het bij hardloopster Lindsay Temmerman.

Omdat we trots zijn op onze stad Geraardsbergen, die heel wat te bieden heeft op sportief vlak, besloten we dan ook de krachten te bundelen met fotografe Lisa Bilterijst, zelf eveneens een sportieveling. Lisa Bilterijst was meteen enthousiast. Zelf gaat ze heel vaak wandelen met haar hond in deze corona tijden.

Door het enorme zoombereik kon Lisa de foto’s op een veilige manier in onze eigen stad vastleggen. De foto’s werden volledig volgens de richtlijnen genomen.

Gelukkig zijn er in Geraardsbergen een handvol plaatsen midden in de natuur. Er is voor elk wat wils wanneer je voor even uit je kot wil ontsnappen. Ben jij ook in beweging in deze corona tijden samen met Lindsay en Elke? Post jouw sportieve activiteiten op social media door gebruik te maken van de hashtag #geraardsbergensport en deze twee sportievelingen moedigen je graag aan!

Ps:   Volg de loopontdekkingen in Geraardsbergen via Instagram, dit kan kan via Fit_with_elke en Sportylin.

Opgelet! Wie symptomen vertoont stopt best met sporten omdat het virus zich op het hart kan zetten. Enige voorzichtigheid bij het sporten is van cruciaal belang. Het is niet het moment om aan intervaltraining te doen, ook niet voor wie geen symptomen vertoont. Als je gaat sporten houd dan je hartslag binnen een aanvaardbare frequentie en ga zeker niet in het rood. Luister naar je lichaam!

1.           BOELARE BOS ROUTE

Wie het Boelarebos hoort, denkt meteen aan een stevige beklimming. Leuk om een keer te doen en weg te dromen in de prachtige natuur. Je hebt er geen idee van hoe hard je er gewoonweg kan van genieten als je denkt dat de weg zo’n 600 meter klimt met een gemiddeld stijgingspercentage van 9%. Ga jij samen met ons de uitdaging aan?

2.           BUIZEMONT ROUTE OP DE FLANKEN VAN DE OUDENBERG

Welke gedachten er ook door je hoofd schieten met het coronavirus in het land, soms kan even de Muur van Geraardsbergen opwandelen of lopen, gewoonweg goed doen, zeker nu. Het is te zeggen, het is soms wel een ellendige kruistocht en échte kuitenbijter, maar achteraf ben je fier, dat je toch hebt doorgezet met als beloning een prachtig uitzicht over Geraardsbergen.

  • Een wandelroute van 10.3 km met begin en einde op de Buizemont.
  • De Buizemont loopt op de kam van de Oudenberg. Er komt dus zeker enig klim en daalwerk bij deze wandeling kijken. Luister hierbij naar je lichaam.

Bekijk de uitgebreide routebeschrijving op: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/397322/wandelroute/buizemontroute-op-de-flanken-van-de-oudenberg

3.           RASPAILLEBOS ROUTE

Het Raspaillebos is een echte hotspot voor joggers. Logisch, de gezonde lucht en de zachte ondergrond zijn ideaal voor sportievelingen. Maar ook de heerlijke rust en het schitterende groene decor zorgen voor een optimale natuurbeleving. Hier denk je dan, waarom zou ik mezelf nog uitsloven op een grijze tarmac of een grijs toestel als je je hele lijf én geest plezier kan doen in de natuur. Als sporters houden wij zelf vooral van buitensport om de batterijen weer volledig op te laden aldus Elke en Lindsay. Je kan letterlijk de zuurstof opsnuiven en genieten van de fauna en flora. Een echte aanrader om je lichaam een boost te geven! Genieten is de boodschap! Bekijk de uitgebreide routebeschrijving op: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/4561700/wandelroute/bezoek-eens-een-bos-raspaillebos

4.           DENDERWANDELING

De denderwandeling is een initiatief van De Helix, het Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu van de Vlaamse Overheid. Tijdens deze wandeling kan je kennismaken met de verschillende facetten van water in De Denderstreek met als vertrek- en eindpunt De Helix. De wandeling of looptocht die over de landelijke- en veldwegen en het jaagpad van de Dender loopt heeft een afstand van 8 tot 10 kilometer.

Bekijk de uitgebreide routebeschrijving op: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/1274519/wandelroute/denderwandeling-9-8-km                                                                                            

5.           NUCHTENROUTE LANGSHEEN HET KNUPPELPAD

De Nuchten kan je verkennen via een aantrekkelijk 600 m knuppelpad dat je dwars doorheen het gebied voert. De omgeving spreekt tot de verbeelding.  Je kan er van de stilte en van de natuur genieten en net daarom is het voor ons een vertrouwde omgeving voor een wandeling of looptochtje

Bekijk de uitgebreide routebeschrijving op: https://www.natuurenbos.be/denuchten