COVID-19 velt eveneens SKODA Challenge Geraardsbergen

'Op economisch vlak heeft dit grote gevolgen.'Geraardsbergen. SKODA Challenge Geraardsbergen zal in 2020 niet kunnen doorgaan! Maandag 6 april besliste het College van Burgemeester en Schepenen, op vraag van de race directors om de wedstrijd af te gelasten. De organisatoren: ‘Ten gevolge de huidige, wereldwijde gezondheidscrisis zien ook wij ons genoodzaakt onze wedstrijd van 7 juni 2020 af te gelasten. In alle omstandigheden wensen wij de gezondheid van atleten, vrijwilligers, medewerkers en bezoekers voorop te plaatsen.’

Zoals verwacht gaat SKODA Challenge Geraardsbergen niet door. Dit was verre van een makkelijke beslissing maar gezien de huidige omstandigheden en het internationale karakter van onze wedstrijd met ongeveer 1000 atleten uit 32 verschillende landen maakt dat dit de enige juiste beslissing is.
De huidige toestand maakt dat er in Belgi ë nu reeds tot 19 april en met hoge waarschijnlijkheid tot 3 mei al niet kan gezwommen worden in de zwembaden. Een optimale voorbereiding op de wedstrijd is dan ook zo goed als onbestaande geworden.

Gevolgen?
Niet enkel op sportief vlak maar ook op organisatorisch en economisch vlak heeft deze afgelasting verregaande gevolgen. Zo werd reeds zwaar geïnvesteerd in gepersonaliseerde materialen, werkuren, technologie en licenties voor de editie 2020. De exacte grootte van deze kost kennen we nog niet maar deze zal ongetwijfeld  een enorme impact hebben op onze organisatie.

Wat nu?
De organisatoren: ‘Ondanks het ontegensprekelijke geval van overmacht waarin we ons nu bevinden, staan we er op, in de eerste plaats aan onze atleten te denken. #Allabouttheathlete
Elke reeds ingeschreven deelnemer bieden we aan, de huidige registratie om te zetten naar een deelnameslot voor onze wedstrijd in 2021. De datum zal later bekend gemaakt worden, maar we blijven in dezelfde periode van het jaar organiseren. De kosten van de omboeking naar 2021 draagt Challenge Geraardsbergen volledig zelf. De atleet zal niets worden aangerekend.’

Datum 2021?
De organisatoren: ‘Momenteel is er nog geen nieuwe datum gekend. We streven echter naar het behoud van dezelfde periode als 2020. We hopen de nieuwe datum aan te kondigen voor half mei 2020.
Een verplaatsing van ons evenement is lange tijd een optie geweest. Maar de onzekerheid naar welke periode nu de goede is, alsook het respect tov van de reeds geplande andere wedstrijden in het najaar hebben ons uiteindelijk doen beslissen vanaf nu vooruit te kijken naar 2021’