In de voortuin van Roger van Steenberge sta Maggie in het klein

Roger Van Steenberge

Er was geen beter moment om mijn beeld buiten te zetten. Hij maakte een anderhalf jaar geleden een miniatuurversie van Maggie De Block, sinds gisteren staat het in zijn voortuin met een toepasselijke boodschap: “Blijf in uw kot”.

Ik heb het kramieken beeld gemaakt toen ik in de academie zat. Het is een uit de hand gelopen hobby. Ik was het beu om altijd soort dingen te maken dus daarom wou ik eens iets speciaals doen. Toen Roger een anderhalf jaar geleden een foto van Maggie De Block in de krant zag passeren, voelde hij de inspiratie opkomen.

Ik had al een paar kramieken werken gemaakt, maar eens ik dit gemaakt had kwam er snel reactie. De meeste mensen die het werk zagen op tentoonstellingen vonden het wel grappig. Roger is hoe dan ook trots op zijn werk. Het heeft al een anderhalf jaar een mooi plekje bij mij thuis. Maar gezien de omstandigheden leek het me toepasselijk om het buiten te zetten. Zo konden de wandelaars het ook eens zien.

En ja, daar hoorde natuurlijk ook de juiste boodschap bij: ‘Blijf in uw kot, ik meen het.