Warme groeten in de brievenbus dankzij het Sociaal Huis

Sinds de invoering van de coronamaatregelen wordt het steeds moelijker om meest kwetsbaren in onze samenleving te bereiken. Daarom halen de maatschappelijk werkers van het Sociaal Huis Herzele hun balpen en een stapel nieuwe kaartjes boven.  

Onder gewone omstandigheden bieden de maatschappelijk werkers van het Sociaal Huis dagelijks een luisterend oor aan en zoeken ze naar oplossingen voor de problemen van onze meest kwetsbare inwoners”, vertelt schepen van sociale zaken Hilde Van Impe. “Meestal tijdens een gesprek in het Sociaal Huis of tijdens een huisbezoek. Omwille van de bijzondere omstandigheden waarin we ons vandaag bevinden, is dat niet altijd mogelijk. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een creatieve manier om de mensen te bereiken.”

Sinds deze week versturen de maatschappelijk werkers kaartjes met de post met daarop een persoonlijke en handgeschreven boodschap.

Op die manier wil het Sociaal Huis tonen dat ze nog steeds klaarstaan om te helpen, zij het dan digitaal of telefonisch. “Het Sociaal Huis is een open huis waar iedere inwoner met vragen of moeilijkheden van gelijk welke aard terecht kan.

Een fysiek gesprek doorbreekt de gevoelens van hopeloosheid, frustratie, pijn of eenzaamheid. Momenteel is zo’n een persoonlijk gesprek niet vanzelfsprekend, maar dat houdt ons niet tegen om onze dienstverlening met hart en ziel te blijven verderzetten. De komende dagen versturen onze maatschappelijk werkers maar liefst 300 kaartjes”, besluit schepen Van Impe.