Intensieve zorgen haast helemaal volzet door coronapatiënten. Intussen reeds 23 overlijdens.

Het dodental in de Baronie van Boelare loopt verder op.


Geraardsbergen. Op de dienst Intensieve Zorgen in het ASZ Aalst en Geraardsbergen worden in totaal 21 coronapatiënten behandeld. Dat zijn er 3 meer dan woensdag. Communicatieverantwoordelijke Dorien Buyst bevestigt dat er in het ASZ reeds 23 mensen zijn overleden aan COVID-19 en dat de dienst Intensieve Zorgen in de campus Geraardsbergen haast volzet is. Er worden in het ASZ 17 patiënten beademd. In de Baronie van Boelare zijn er intussen reeds meer dan 10 bewoners mogelijk bezweken aan COVID-19. Waarnemend burgemeester Fernand Van Trimpont reageert.

Dienst Intensieve Zorgen haast volzet
Op de dienst Intensieve Zorgen in het ASZ Aalst en Geraardsbergen worden in totaal 21 coronapatiënten behandeld. Dat zijn er 3 meer dan woensdag. Communicatieverantwoordelijke van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Dorien Buyst: ‘Van de 21 patiënten die op de dienst Intensieve Zorgen worden behandeld, zijn er 17 die worden beademd. Daarmee is de dienst in Geraardsbergen haast helemaal volzet.’ Dorien Buyst wijst erop dat dit cijfer geldt voor de campus Geraardsbergen en Aalst te samen. ‘Ondertussen zijn er in het ASZ in totaal 23 overlijdens ten gevolge van COVID-19. Er worden 17 patiënten beademd. Daarnaast zijn er momenteel nog 17 andere patiënten opgenomen die wachten op hun testresultaten’, vult Dorien Buyst verder aan. Voor Aalst en Geraardsbergen zijn er in totaal 79 besmettingen geregistreerd.

In de Baronie loopt het dodental verder op.
In de Baronie van Boelare zijn er intussen reeds meer dan 10 bewoners mogelijks bezweken aan COVID-19. Algemeen directeur van de Baronie van Boelare Maarten Van Nieuwenhove bevestigde gisteren had het gisteren in een persmededeling nog over 9 dodelijke slachtoffers, maar het dodental loopt verder op. Deze ontwikkeling werd ons door verschillende goed ingelichte bronnen bevestigd. Maarten Van Nieuwenhove was niet bereikbaar voor commentaar. In de andere zorgcentra in Geraardsbergen zijn er momenteel nog geen besmettingen gesignaleerd.

Waarnemend burgemeester Fernand Van Trimpont reageert
Waarnemend burgemeester Fernand Van Trimpont wijst erop dat de familie van de bewoners in de woonzorgcentra via diverse kanalen op de hoogte gehouden: ‘We vinden het heel belangrijk dat zij op de hoogte zijn van het dagelijkse leven in het woonzorgcentrum, de genomen maatregelen en de situatie. Indien zich een plotse verandering in de situatie van een bewoner, of meerdere bewoners op medisch vlak zou voordoen, zullen de betrokken families van deze bewoners hiervan zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht.
De medewerkers van de woonzorgcentra doen het fantastisch. Elke dag in de vuurlinie met veel sereniteit en gedrevenheid.Het leven in de woonzorgcentra gaat voor een zeer groot stuk zijn gewone gang, met uitzondering uiteraard van de familiebezoeken. We blijven de virtuele wereld verder ontdekken. Tot nu toe (en dit kan morgen anders zijn) is er geen enkel geval van corona noch bij bewoners, noch bij medewerkers vastgesteld. De situatie wordt nauwgezet opgevolgd onder leiding van de directeurs en de Coördinerend en Raadgevend Arts (CRA).’

Dagelijks komt de crisiscel – bestaande uit artsen, hulpdiensten, preventiedienst, management, de schepen van sociale zaken & welzijn en de waarnemend burgemeester – samen. Deze crisiscel volgt de lokale situatie op de voet op en onderhoud contacten met de diverse instellingen op ons grondgebied.

Julien Borremans

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X