Doos met geschenken voor Pasen.

Kindjes van “Den Boomgaard” worden met Pasen zeker niet vergeten.

Feestcomit é Hemelveerdegem schenkt speelgoed aan de kinderen van CKG Den Boomgaard in Lierde.

Nina overhandigd de geschenkjes voor Pasen.Traditiegetrouw nodigde het Feestcomit é Hemelveerdegem op kermismaandag steeds de kindjes van CKG Den Boomgaard (Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning) uit voor een onvergetelijk dagje op de kermis. Het Feestcomit é financierde dan o.a. de ritjes op de draaimolen, het eendjesvissen en (met een begeleider als bestuurder) de ritjes op de autoscooter. Na een namiddag dolle pret werd de kleintjes dan ook nog een reuze pak friet met een heerlijke frikandel aangeboden.

Door de huidige coronacrisis en de daaruit voortvloeiende maatregelen is het echter zeer twijfelachtig dat Kermis Hemelveerdegem eind juni wel zal doorgaan.

Met dit in het achterhoofd en het feit dat de kinderen in Den Boomgaard door de lockdown zo goed als van de buitenwereld en hun families afgesloten zijn besliste het bestuur van FCH om nu al iets te organiseren.

Met medewerking van het opvoedend personeel werd een verlanglijstje van speelgoed opgesteld voor de kindjes van de diverse leefgroepjes.

In leefgroepje Echo (tussen de 8 maand en 4 jaar oud) zitten momenteel acht kindjes. In de leefgroepjes Zwaluw en Regenboog (tussen de 3 en 9 jaar oud) zijn momenteel 11 kindjes aanwezig.

Aan de hand van deze lijstjes werd er speelgoed aangekocht dat door Nina De Smet, als afgevaardigde van het FCH-bestuur, naar Den Boomgaard gebracht werd. Doordat het wegens de coronamaatregelen niet aan te raden was om direct contact met de kinderen te hebben werden de geschenken dan maar aan algemeen directeur Paul De Schutter overhandigd.

Directeur De Schutter nam deze in naam van de kindjes dankbaar in ontvangst en sprak met Nina af dat hij ervoor zal zorgen dat de Paashaas ze op Pasen aan de kindjes zal bezorgen.

 

Ter info:

Huidig bestuur FCH

Voorzitter/penningmeester: Buys Marc

Secretaris: Wastyn Bert

Bestuursleden: De Smet Nina, Spiegeleer Dieter