Kiwanis Zottegem Egmont in de bres voor afstandsonderwijs

Na een oproep van de Scholengroep 20, welke onderwijs biedt aan meer dan 6000 leerlingen verspreid over 10 basisscholen en 5 secundaire scholen in Zuid-Oost-Vlaanderen (St-Lievens-Houtem, Herzele, Zottegem, Zwalm, Brakel en Geraardsbergen) kwam Kiwanis Zottegem Egmont op de proppen met de schenking van voldoende middelen om het KA Zottegem in staat te stellen over te gaan tot de aanschaf van 5 laptops en dit voor thuisgebruik door haar leerlingen.

Binnen deze Corona tijden had de school helaas ook moeten vaststellen dat voor een aantal gezinnen het kunnen beschikken over een eigen laptop geen evidentie is, waardoor deze kinderen, omwille van hun kwetsbare familiale situatie een nog grotere leerachterstand dreigden op te lopen. Indien zoals gepland er na 19 april overgegaan zal worden op ‘Pre-teaching’ en dus online nieuwe lesstof zal worden aangeboden was er dus dringend nood aan laptops voor die leerlingen die er nu nog geen hebben en aan wie de school er ook zelf helaas geen meer kon aanbieden. Kiwanis Zottegem Egmont verschaft de middelen om alvast 5 extra laptops aan te schaffen.

Daarnaast heeft Kiwanis Zottegem Egmont via de steun van Bank Nagelmackers 5 desktop PC’s en 5 printers voor thuisonderwijs ter beschikking gesteld en dit aan mevrouw Griet De Smedt, directeur van “Basisschool De Krekel – De Grasspriet” met vestigingen in Haaltert en Mere. Ook zij was op zoek naar apparatuur om kansarme kinderen van haar klassen mee te ondersteunen op vlak van online leren en lessen volgen. Op heel korte termijn plant Kiwanis Zottegem Egmont, terug met steun van Bank Nagelmackers, nog een aantal schenkingen van PC desktops, printers en zelfs laptops. Alles wordt deze week in het werk gesteld om aan de vele aanvragen te voldoen.

Kiwanis Zottegem Egmont beseft terdege dat haar steun hiermee niet meer dan de spreekwoordelijke druppel op de hete plaat is en roept de minister van Onderwijs op om de belofte voor de terbeschikkingstelling van 10.000 laptops verder in concrete acties om te zetten; kinderen vormen de toekomst van onze samenleving en goed en degelijk onderwijs voor allen is een recht dat wij als Kiwanis mee onderschrijven; ons motto is dan ook “serving the children of the world”, elke dag opnieuw, stapje voor stapje.