Markske, viert Beloken Pasen.

Markske in tijden van crisis – een lichtpuntje in barre tijden.

Een ironische blik op de actualiteit door de auteur van 't Spelleke van Lierde.

Dokter, is het waar of is het nep? Ik wil het weten, want zo hou ik het niet langer.
Je staat op en je betrapt jezelf op een kurkdroog kuchje. Je voelt wat warmpjes aan -je zit er dan ook warmpjes in- maar het volume van het dekbed bij twijfelende lenteachtige temperaturen zou de oorzaak kunnen zijn.
Een algemene screening van 7 miljard mensen zou alvast je eigen onzekerheid uit je eigen kleine wereld helpen en je molsgewijs immuniteit bezorgen. Niet dus. Blijven mopperen  en je koorts meten. Zelf voel ik mij kiplekker. Met rijst en curry.

In wat nu een virtuele wereld is, maar tot 5 weken geleden de èchte wereld, zouden de play-offs in het Belgische voetbal een flink eind opgeschoten zijn. De underdog, het sympathieke ploegje RSC uit Anderlecht maakt een nooit geziene remonte en doet zowaar mee voor de titelstrijd! … Anderlecht, Anderlecht, Anderlecht champion… ol é, ol é, ol é, ol éé éé. De straten van het bruisende voorstadje van Brussel lopen vol met vierende mensen. Lachende gezichten en g één nieuwe besmettingen opgetekend. Onder de feestvierders bemerken we ook enkele uitgelaten Gentse universiteitsprofessoren. Het moge duidelijk zijn: deze spontaan uit corona ontstane beweging heeft een breed maatschappelijk draagvlak en maakt het samenscholingsverbod overbodig.

Laten wij een voorbeeld nemen aan deze kloeke Brabanders. Een lichtpuntje in barre tijden. Neenee, lieve lezer, de maatschappij is helemaal niet verzuurd.

Lees ook:

https://www.nuus.be/2020/03/24/markske-in-tijden-van-crisis-hoe-lang-gaat-dit-nog-duren/

https://www.nuus.be/2020/03/29/markske-in-tijden-van-crisis-hangjongeren/

https://www.nuus.be/2020/04/03/markske-in-tijden-van-crisis-paranoia/

https://www.nuus.be/2020/04/10/markske-in-tijden-van-crisis-is-er-een-dokter-in-de-zaal/

https://www.nuus.be/2020/04/12/markske-in-tijden-van-crisis-nous-sommes-en-guerre-coronaire-aux-armes-citoyens/