Markske zijn muts staat scheef.

Markske in tijden van crisis – Paranoia

Een ironische blik op de actualiteit door de auteur van 't Spelleke Van Lierde.

Er heerst schaarste op de markt van handgel met alcohol. Tot voor kort kon ik het redden door mijn handen te wassen in onschuld met mijn uitgelezen verzameling whiskey single malt en lekkere Armagnac. En pas nu lees ik -tot mijn ontzetting- dat handgeld minstens 65 ° alcohol dient te bevatten alvorens werkzaam te zijn. Stom kalf dat ik ben! Ik had er beter aan gedaan om mijn handgel op te lepelen, zoals advocaat. Had ik er tenminste nog iets aan gehad! Mijn onaangebroken fles  Stroh rum van 80 ° bewaar ik voor speciale gelegenheden.

De politie hield mij staande. ‘Mijnheer, gij hebt gedronken… ik ruik het.’ Ik zei ‘Neenee, mijn handen gewassen.’ De politie is mijn vriend. In vredestijd zijn ze het mikpunt van spot. In oorlogstijd kop van jut. Omdat ze het naleven van de opgelegde maatregelen van de overheden van dit land (en dat zijn er v éé éé él… – overheden bedoel ik…) plichtsgetrouw dienen te betrachten. Moeilijke klus.

Paranoia. Autochtone kustbewoners worden verzocht om hun part-time buren te verklikken. Als je gebak naar je hoogbejaarde ouders brengt, zorg dat het nog ovenwarm is. Als je een frisse neus haalt in je heimat, blijf onder de radar.

Wie eveneens onder de radar blijven zijn de klokken van Rome. Er wordt heimelijk geoefend om een vleugelspanwijdte van anderhalve meter van elkaar in acht te nemen alvorens hun ei te droppen. En dan, op Pasen, … Kot kot kot kot kot kedèik!

Lees ook:

https://www.nuus.be/2020/03/24/markske-in-tijden-van-crisis-hoe-lang-gaat-dit-nog-duren/

https://www.nuus.be/2020/03/25/markske-in-tijden-van-crisis-droefenis-alom/

https://www.nuus.be/2020/03/26/markske-in-tijden-van-crisis-we-zullen-doorgaan/

https://www.nuus.be/2020/03/29/markske-in-tijden-van-crisis-hangjongeren/

https://www.nuus.be/2020/04/02/markske-in-tijden-van-crisis-ieder-volk-krijgt-de-leiders-die-het-verdient/