Groen Zottegem wil bibliotheek graag heropenen tijdens paasvakantie. Stadsbestuur weigert

Groen Zottegem legde tijdens de digitale gemeenteraad een voorstel op tafel om de bibliotheek te heropenen.

“Met Groen steunen we het stadsbestuur in de aanpak van de strijd tegen corona en ook de vele stadsdiensten die het onderste uit de kan halen om de dienstverlening op peil te houden”, klink het bij Groen-voorzitter Ben Boone. “We hebben met Groen ook constructief voorstellen op tafel gelegd. “Laat ons de bibliotheek terug openen!?” was een vraag van gemeenteraadslid Heidi Schuddinck. “Zeker met de verlenging van de ‘lockdown’ tot het einde van de paasvakantie zal dat geen overbodige luxe zijn”. Voorlopig wil men niet ingaan op deze vraag om grote concentraties mensen te vermijden, de boeken dienen dan ook een tijdje apart bewaard te worden, wat op zich werk met zich meebrengt.”

“Meer dan ooit is Groen bezorgd over de zich verderzettende vereenzaming. Daarom hebben we gepleit om die mensen die normaal gezien een bezoekje krijgen van een sociaal assistent nu zeker op te bellen, vooral dan alleenstaande 70- en 80-plussers. Heel wat vrijwilligers geven immers aan mensen uit hun omgeving te willen helpen. We stelden de vraag om zeker te bekijken hoe de lokale economie na deze crisis de nodige ondersteuning kan krijgen om verlies te compenseren. Deze vraag werd meegenomen. En ten slotte deden we een oproep om de volgende gemeenteraad indien deze niet in een grote daarop voorziene ruimte kan doorgaan toch volledig digitaal te laten verlopen. Wat kan in Gent, en Lokeren moet zeker ook lukken in Zottegem.”