Merelbeke ondersteunt zorgverleners met 4.000 gratis mondmaskers

De voorbije weken heeft het lokaal bestuur Merelbeke zich volop ingezet om extra medisch beschermingsmateriaal te voorzien voor de lokale zorgverleners. Zo zijn er 4.000 chirurgische mondmaskers besteld, waarvan intussen 2.000 geleverd zijn.

Het lokaal bestuur verdeelt de mondmaskers onder beroepsgroepen die niet vallen onder een koepelorganisatie en het daardoor moeilijker hebben om zelf extra persoonlijke beschermingsmaterialen aan te kopen. De zelfstandige thuisverpleegkundigen kwamen daarbij als eerste aan bod. De komende dagen krijgen ook de huisartsen, kinesisten, vroedvrouwen en andere zorgverleners gratis mondmaskers.

Voor de meest dringende noden kunnen zorgverleners terecht bij Eerstelijnszone Scheldekracht, een koepelorganisatie voor zorgverleners en -organisaties in de gemeenten Merelbeke, Destelbergen, Melle, Lochristi, Wachtebeke, Laarne, Wetteren en Wichelen. Binnen deze samenwerking werden nog eens bijna 4.000 mondmaskers aangekocht dankzij de steun van het lokaal bestuur Merelbeke. Daarnaast kon de eerstelijnszone rekenen op heel wat schenkingen, waardoor ze al veel zorgverleners konden ondersteunen in deze moeilijke tijden. Schenkingen kunnen nog steeds binnengebracht worden in het lokaal inzamelpunt in het Sociaal Huis van Merelbeke, Hundelgemsesteenweg 357.

Meer info

Peter Dendooven     0479 95 21 96

peter.dendooven@merelbeke.be