Markske zijn muts staat scheef.

Markske in tijden van crisis – hangjongeren.

Een ironische blik op de actualiteit door de auteur van 't Spelleke Van Lierde.

De visionaire Sabine Hagedoren stelde onomwonden dat het prachtig wandel- en fietsweer zou worden. En ze had nogmaals het gelijk aan haar kant.
Ik kuierde naar de gemeentelijke site, het kloppend hart van administratief, educatief, sociaal, cultureel en sportief Lierde. Wat ik daar zag heeft mij diep geraakt. Want er klopte iets niet. Het hart met name. Voordien zag ik de mensen en voelde ik de ziel. Voor het eerst zag ik een slapend hard van staal en beton, net niet wegsmeltend wegens nog te fris, maar zó weggeplukt uit een desolate Amerikaanse roadmovie. De ondraaglijke lichtheid van het bestaan in het kwadraat.

Om de tijd te doden, droomde in deze nacht. In mijn fantasie dook een groepje ingehuurde hangjongeren – die hun uiterste best deden om er een beetje gevaarlijk uit te zien, maar daar in de verste verte niet in slaagden- op van achter de gemeenteloods om ter verstrooiing mijner gedachten boel te maken.

Aangezien de dienaars van de Wet uitblonken door afwezigheid – zij hadden daartoe een gegronde reden: gasboetes uitschrijven op plekken met m éér beloop en pakkans om zo het structurele begrotingstekort weg te werken tegen het einde van de coronacrisis. Wat moeiteloos lukt, mits aanvulling van het gederfde maandloon van RSCA – kwam de burgerplicht in mij boven.
Daar de ‘belagers’ in getal het samenscholingsverbod hadden geschonden en omwille van niet in acht name van de anderhalve meter afstandsregel nam ik mij voor, gezien mijn grotere – en daardoor gelegitimeerde – reikwijdte, om het recht in eigen handen te nemen. Weldra zoefden de onverlaten door azuurblauwe luchten. Ter mijner verdediging wil ik alvast opmerken dat ik tijdens de uitvoering van mijn heldendaad gehandschoend was met latex.

Vandaag wordt een dag zoals een andere: lazy sunday afternoon. De plaat is beter. Zet ze nog niet af.

Lees ook:

https://www.nuus.be/2020/03/24/markske-in-tijden-van-crisis-hoe-lang-gaat-dit-nog-duren/

https://www.nuus.be/2020/03/25/markske-in-tijden-van-crisis-droefenis-alom/

https://www.nuus.be/2020/03/26/markske-in-tijden-van-crisis-we-zullen-doorgaan/

https://www.nuus.be/2020/03/27/markske-in-tijden-van-crisis-complottheorieen-zijn-er-steeds/

https://www.nuus.be/2020/03/28/markske-in-tijden-van-crisis-ophokplicht-de-facto-met-een-uur-ingekort/