De socialisten zoeken naar een alternatieve en veilige 1 meiviering.Geraardsbergen. “De 1 mei festiviteiten in Geraardsbergen zouden dit jaar al aan hun 5de  editie toe geweest zijn. Het zou een topeditie geworden zijn, met een leuke mix van artiesten en randanimatie. Echter, het coronavirus — Covid-19, strooit roet in het eten.”  laten Stijn De Bock, Sven Van Hecke (jongsocialisten Geraardsbergen),  Johan Hellinckx (ATB De Natuurvrienden)  en Lore Vonck (sp.a Geraardsbergen) weten.   We kunnen in deze bijzondere tijden niet voorzichtig genoeg zijn. Zowel de partij, de jongerenafdeling, als de gelieerde socio-culturele vereniging nemen hun verantwoordelijkheid om samen het Coronavirus te verslaan.  “Daarom hebben we besloten om het 1-mei festival SoSwing, de traditionele ledenbbq en de al even traditionele mei-avond quiz ‘De Slimste Mens van Geraardsbergen’ te annuleren.”  Gaan de organisatoren verder.  

We achten het risico te groot om  deze festiviteiten te laten plaatsvinden. Zeker omdat, zelfs  als de huidige veiligheidsmaatregelen tegen dan zouden versoepeld zijn (waar we voor vrezen), er nog steeds besmettingsgevaar zal zijn en er nog geen vaccin ter beschikking zal staan. Het zou onverantwoord zijn om in die omstandigheden een honderdtal mensen bijeen te brengen in onze zaal (gROOD Verzet, Markt 15) op zowel de mei-avond als de 1ste  mei zelf.”De gezondheid van ons allemaal gaat voor en daarom kiezen we ervoor de festiviteiten uit te stellen naar 1 mei 2021.”  stellen de organisatoren ferm.

1 mei is meer dan een feest, het is een traditie dat leeft bij heel veel Geraardsbergenaars.    “We gooien nog niet de handdoek. Daarom gaan we op zoek naar een creatieve alternatieve formule om de 1ste  mei op een veilige manier te vieren.. We houden jullie op de hoogte. ”  Besluiten de socialisten.