Landelijke Gilde verwent leden

Bloemen als teken van hoop

Hartverwarmend, het initiatief van Landelijke Gilde Oosterzele. Ook in volle coronacrisis blijft Landelijke Gilde zijn leden koesteren. Elk lid ontving — onaangekondigd – in het verlengde paasweekend een bloembak met fleurige bloemetjes. Van een leuke verrassing gesproken. Landelijke Gilde maakte er extra werk van. En of, de leden veel waardering hadden voor deze mooie attentie, totaal onverwacht. Iedereen aangenaam verrast met het ‘belleketrek’. Een bijzonder goed idee van Landelijke Gilde Oosterzele. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

‘Omdat we onze activiteiten   (ledenfeest , bedrijfsbezoek , kruisdagviering , paaseierenraap,..) noodgedwongen door de coronacrisis moesten afgelasten hadden we gedacht om onze leden in deze buitengewone tijden te verrassen en te verwennen’, glimt voorzitter Danny Meersman, de drijvende kracht achter Landelijke Gilde. Een groot hart voor zijn vereniging. Bloemetjes geven kleur in deze bizarre coronatijden. Een 200-tal bloembakjes werden verdeeld onder de leden (elk lid ontving 1 bakje) in het verlengde paasweekend. ‘De bloemetjes komen van een lokale bloemist, die we een hart onder de riem willen steken, de plantensector heeft zwaar te lijden in deze coronatijden’, duidt Danny Meersman. Uiteraard werden de coronamaatregelen gerespecteerd. De bloembakjes werden aan de voordeur neergezet en daarna werd er aangebeld. Er werd een sticker op het bloembakje gekleefd met het LG- logo en de boodschap: ‘Bloemen als teken van hoop, bekijk de toekomst van de zonnige kant. Draag zorg voor elkaar!’. Corona zorgt gelukkig niet alleen voor angst, twijfels en onzekerheid, maar ook voor veel positivisme, in een periode van crisis komt het beste in mensen naar boven. Bloemen in   moeilijke tijden, doen deugd. Het is dus niet allemaal kommer en kwel in volle coronacrisistijd. ‘We zagen veel blije gezichten. Er vielen veel lovende reacties’, besluit de zielsgelukkige LG —voorzitter Danny Meersman. Het warm initiatief van Landelijke Gilde Oosterzele maakt deze moeilijke periode draaglijker.     Reporter 17