Jeannine De Block zal zich haar 80 ste verjaardag nog lang heugen

Hartverwarmend eerbetoon

Jeannine De Block uit de Groenweg in Oosterzele kan zich wellicht geen mooiere verjaardag indenken dan maandag 20 april. Haar kinderen Filip en Peter, kleinkinderen en familieleden brachten haar een mooi eerbetoon. Uiteraard werden alle coronamaatregelen gerespecteerd. Het was voor de nietsvermoedende Jeannine een complete verrassing. Pas nu beseft ze hoe   geliefd ze is. Het deed haar wat. Een graag geziene figuur in Oosterzele. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

‘We mochten haar 80 ste verjaardag niet onopgemerkt laten voorbijgaan’, getuigt Mia Waterloos namens de ganse familie. ‘We deden een oproep om via Facebook kaartjes of een briefje in haar brievenbus te steken op 20 april, haar verjaardag’. In haar tuin werd het cijfer 80 gevormd met opgerolde lakens. Mooi moment in de Groenweg, aan de voorzijde van haar huis stonden haar kinderen en familieleden op een veilige afstand te zwaaien. Mooi om zien. Pakkende momenten. Jeannine blijft op haar tachtigste verjaardag bewonderenswaardig actief. Ze is lid van Samana, jarenlang bestuurslid van Femma, is aanwezig op de activiteiten van Landelijke Gilde Oosterzele. Een groot hart voor haar kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes, die nu op hun beurt tonen hoe super graag ze Jeannine zien. Je kan altijd een beroep doen op haar, warme en intense betrokkenheid. Ze is er eigenlijk voor iedereen. Kenmerkend haar zacht karakter, warmte, vriendschap
en de eenvoud die ze uitstraalt. Ze kan ook genieten van rustige momenten en van haar ‘Libelleke’. De waardering die ze kreeg op haar 80 ste verjaardag doet haar opleven. Jeannines waarden: sociaal engagement, moed, eerlijkheid, respect. Vlot en aimabel dat getuigt al wie met Jeannine mag samen zijn. Ze kreeg het op maandag 20 april in overvloed: een eerbetoon met de boodschap:
bedankt voor alles.

‘Nee, het is niet raar
jij bent nu 80 jaar
Geniet nog van vele dingen
de komende jaren
de ganse familie wenst jou
nog veel bruisende jaren
vol met levenslust.
Jeannine, tel niet de jaren die ge viert deze dag
Tel je familie om je heen die jezelf graag mag
tel waar je staat en wat je hebt bereikt
tel hoe iedereen met trots naar jou kijkt
tel de warmte en de liefde die passeerde in de jaren
tel de herinneringen die jij altijd zult dragen
tel de vreugde van vrienden die je kent
Nu je 80 bent
wordt je door de ganse familie nog meer ge ëerd
Multos annos, Jeannine.’
Zeker weten, na de coronacrisis, zal er een stevig feestje gebouwd worden en zal er met recht en reden geklonken worden op de 80 ste verjaardag van Jeannine.     Reporter 17