Lokaal bestuur Haaltert biedt elke inwoner, ouder dan 12, een gratis herbruikbaar mondmasker aan

Het wordt gezegd: eens de lockdown opgeheven wordt, zal het dragen van mondmaskers aangeraden worden. Daarom beslist het Haaltertse college van burgemeester en schepenen om voor alle inwoners ouder dan 12 jaar, leerkrachten en het eigen personeel herbruikbare mondmaskers te kopen. Eerder werden al andere prioritaire sectoren uit de zorgsector bedeeld via het lokaal bestuur.

De aankoop gebeurt bewust bij Think Pink.
80% van de opbrengst van deze aankoop gaat daardoor naar een goed doel in kader van borstkankerpreventie.

Het zullen drielagige maskers zijn die wasbaar zijn op 60 ° C en daardoor makkelijk herbruikbaar zijn.

De praktische uitlevering en timing van levering wordt verder gecommuniceerd.

Schepen van Welzijn Lisa Houtman: “Als bestuur kozen we in ons meerjarenplan bewust om in te zetten op gezondheidspreventie. Deze aankoop is een ideale combinatie van preventie en bescherming.

Burgemeester Veerle Baeyens: “‘We krijgen signalen dat er een versoepeling aankomt van de coronamaatregelen. Het dragen van een herbruikbaar mondmasker zal onze inwoners een bescherming bieden als ze bijvoorbeeld terug aan het werk gaan. Onze diensten maakten de oefening welke mondmaskers kunnen aangekocht worden. Deze zullen voor de inwoners, ons eigen personeel en leerkrachten ter beschikking gesteld worden.

Schepen van Cultuur en Lokale Economie Bart Ottoy:Het is opvallend hoeveel vrijwilligers zich spontaan melden met de vraag of ze in deze uitzonderlijke tijden een handje kunnen toesteken. We doen graag een oproep naar de jeugd- en andere verenigingen om ons lokaal bestuur te helpen met de bedeling. Een eenvoudig seintje aan de dienst volstaat: cultuur@haaltert.be.