Archiefbeeld

Gemeente wil voor iedereen een mondmasker

Schepen voor communicatie Elsy De Wilde informeerde op de gemeenteraad over de stand van zaken in Oosterzele aangaande de mondmaskers. Elsy De Wilde: ‘Wij doen een oproep aan alle inwoners van Oosterzele om mondmaskers te maken. Hiervoor koopt de gemeente materiaal aan en stelt deze beschikbaar van mensen die deze mondmaskers voor onze inwoners willen maken’. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Alles wordt gecoördineerd door een werkgroep van de gemeente, ondersteund door mensen uit de medische sector. Schepen Elsy De Wilde en burgemeester Johan Van Durme doen het voorstel aan de politiezone Rhode & Schelde (Oosterzele, Merelbeke, Melle & Destelbergen) om samen mondmaskers aan te kopen via Think Pink, omdat niet alle mondmaskers zelf gemaakt kunnen worden. ‘Wij wensen zo onze verantwoordelijkheid te nemen naar onze inwoners en zo voor iedereen een mondmasker te voorzien’ duidt Schepen Elsy De Wilde. Meer weten? Info: Elsy De Wilde, schepen voor communicatie, 0494 / 86 57 04.     Reporter 17
X